пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Беніфіс місцевого поета

Знайомтесь: Галина Леонідівна Павленко - поетеса, прозаїк, яка проживає в нашому мікрорайоні, за фахом - бібліотекар, театрознавець. Є автором серії книжок "Дітлахам про все на світі" для дошкільнат та молодших школярів. В цих книжках вірші та казки, які письменниця придумала для свого сина, коли він був ще маленьким. Тепер Галина Леонідівна вирішила поділитися ними з іншими дітьми.
Для старших читачів у письменниці є роман в стили фентезі "Печатка Будівничого, або Об'єднані Сили проти Мороку"


 Найбільше сподобалась дітям весела і допилива корівка Ряба з книжки "Сім пригод Рябої".
Сьогодні автор працює над створенням наступної книжки - про свою кицьку Масю.
Учні з цікавістю слухали про те, як народжується книга, з задоволення прослухали декілька вже написаних оповідань.


Пані Галина запропонувала дітям самим спробувати стати письменниками- пофантазувати та розповісти про свого домашнього улюбленця. Найцікавіші розповіді були нарогороджені авторськими книжками.


Велич Тарасового слова

Ми продовжуємо проводити заходи, присвячені 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря. "Велич Тарасового слова" - поетичний конкурс, учасниками якого були учні 4-го класу ліцею №310. Діти ознайомилися з життєвим та творчим шляхом Т.Г.Шевченка, із задоволенням декламували вірші великого Кобзаря. Переглянули книжково-журнальну виставку "Живе під сонцем України Кобзареве слово".

середу, 19 листопада 2014 р.

Тарас Шевченко і Київ

В нашій бібліотеці учні 10-а класу школи №54 разом зі старшим науковим  співробітником Національного музею імені Т.Г.Шевченка Остафіївою Людмилою Віталіївною здійснили мандрівку Киевом по Шевченківським місцям. В цікавій формі ознайомилися з історичними пам'ятками Києва, будинками-музеями, де перебував Т.Г.Шевченко, коли зупинявся в місті, та спорудами і вулицями, що названі на його честь. Звучали уривки з віршів Т.Г.Шевченка. Також переглядали старовинні листівки. Наприкінці зустрічі всі учні отримали календарики та листівки - репродукції картин великого Кобзаря.


понеділок, 10 листопада 2014 р.

Подорож по країні Самуїла Маршака

"Подорож по країні Самуїла Яковича Маршака" - під такою назвою відбулися літературні посиденьки в нашій бібліотеці з першачками  школи №52. Маленькі читачі познайомилися з цікавими фактами з життя та творчої біографії улюбленого дитячого письменника. Мали нагоду розгадати літературні загадки, відповісти на питання вікторини "Вгадай героя з творів Маршака", "Продовж рядок...", познайомилися з літературою, представленною на книжковій виставці "Талант добрий та веселий".
                

четвер, 6 листопада 2014 р.

Ціна безпам'ятства та самозреченості

Три колоски, закуті дротом,
три колоски, три колоски...
Над білим янголос скорботи - 
Незгасний духу сколоскип
О.Кавуненко
В бібліотеці підготовлена і розгорнута книжково-журнальна виставка "Ціна безпам'ятства та самозреченості", переглянувши яку, можна більше дізнатись про страшну трагедію в історії українського народу - голодомор 1932-1933 років.



А слава не згасне, а пам'ять нетлінна

До річниці звільнення Києва від німецько-фашистських загарбників в нашій бібліотеці відбувся урок мужності "А слава не згасне, а память", на якому були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни Палеха Володимир Андрійович, Філоненко Петро Олексійович, Козлов Олександр Павлович та учні ліцею № 10. З болем, зі сльозами на очах згадували ветерани роки  війни. Розповідали про визволення міста Києва, про битву  за Дніпро та її наслідки. Учні підготували ветеранам віршовану композицію  та подарували свої малюнки.