четвер, 29 січня 2015 р.

пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Веселі долоньки


Настала середина зими. За вікном похмура і сіра погода, тому ми вирішили додати яскравих кольорів в настрій дітей та нагадати, що тепло не за горами. На наш майстер-клас з паперової аплакації "Веселі долоньки" ми запросили учнів 3-б класу школи №173 і вони з радістю погодилися. Аж тут завітав ще один гість - Левеня.
Поглянуло воно у вікно і засумувало, тому що Левеня не любить зиму, скучило за заленою травкою, квітами, яскравим сонечком, веселими метеликами і співучими африканськими птахами. Наш бібліотекар запропонував дітям обвести та вирізати різнокольорові долоньки та оживити картину за вікном. Учні з великим задоволенням взялися до роботи. Кожен з них зміг проявити свою фантазію, уявити теплий сонячний день. Тому настрій у всіх був пречудовий, адже ми повернули тепло нашому гостю. 











четвер, 22 січня 2015 р.

Володар країни сонячного добра


"Володар країни сонячного добра" - книжкова виставка до 85-річчя від дня народження Всеволода Нестайка, українського дитячого письменника, який заслужено вважається класиком сучасної дитячої літератури.



середу, 14 січня 2015 р.

Патріотами не народжуються, ними стають!

Діяльність бібліотеки імені П.Вершишори для дітей в рамках Проекту збереження історичної памяті та патріотичного виховання "Патріотами не народжуються, ними стають" в 2012 - 2014 роках

вівторок, 13 січня 2015 р.

Святе Різдво мов казка настає


Щедрий вечір!  Добрий вечір!
На щастя, на здоров'я,
Но Новий рік!
До нас завітали наші постійні читачі, щоб привітати нас зі святом Меланки та Старим новим роком. 


Допоможемо пташкам узимку

Чи задумувалися ми - як братам нашим меншим взимку живеться? За своїми повсякденними клопотами люди навіть не помічають труднощів, з якими стикаються в зимову пору пернаті друзі. Так, багато з них відлетіли в теплі краї і ми  з нетерпінням чекаємо їх повернення, бажаючи знову почути дзвінкий спів. Адже з пташиним співом приходить весна. Та як бути тим птахам, які залашаються поряд з нами взимку? Зима - складний період в житті птахів. Дехто відлітає у теплі краї, а ті, які залишилися зимувати, потребують найбільшої допомоги, а семе нашої з вами допомоги. Справжнім подарунком для пернатих є годівнички, які можна виготовляти з різноманітних матеріалів: використовувати порожні пластикові пляшки, картоні коробки чи робити з дерева. Головне пам'ятати, щоб пташкам було зручно.
Сьогодні користувачі нашої бібліотеки, за бажанням, могли взяти участь в екологічній акції - виготовленні годівничок для птахів з пластикових пляшок. Дітки із задоволенням виготовляли годівнички та вішали їх біля бібліотеки. 


вівторок, 6 січня 2015 р.

Від Різдва до Маланки звучать щедрівки та колядки


Ознайомитись з Різдвіними традиціями, вивчити колядки, переглянути улюблені кінофільми, гарно підготуватись до свята - в усьому цьому може допомогти бібліотека. Сьогодні до нас завітали наші постійні читачі - учні 10  класу школи №54.