четвер, 26 березня 2015 р.

На крилах дружби: Литва та Україна

"На крилах дружби - Литва та Україна" - виставка дитячих малюнків в рамках Тижня україно-литовської дружби.

З казкою до малят

"Не можна вимагати від дитини неможливого - 
до певного рівня і певного кола знань
різні діти йдуть по різному"
В.Сухомлинський
Кожна дитина є унікальною особистістю, кожна повинна мати можливість прожити хороше і різноманітне життя. В кожній дитині закладені можливості і здібності, які необхідно розкрити, підтримувати і розвивати...
Сьогодні ми завітали до відділення соціально-медичної реабілітації дітей з ДЦП - до діток, які за станом свого здоров'я не можуть відвідати бібліотеку, щоб передати їм цікаві книжечки, журнали та розмальовки.

Подяка

Висловлюємо щиру вдячніть Наталії Мельничук, мамі нашої маленької читачки Іванки, учениці  школи №54 за вагомий внесок до нашої бібліотеки: поповнення книжкового фонду чудовими енциклопедіями та книгами; дисками класичної музики та електроних іграшок; навушників до комп'ютера. 

вівторок, 24 березня 2015 р.

У світі пригод і фантастики

Чи любите ви загадки і таємниці? Сподіваємося, що любите. Адже багатьох з вас захоплюють пригоди та подорожі, незвичайні загадки і страшні небезпеки. Протягом весняних канікул на вас чекають дивовижні мандрівки неосяжним всесвітом цікавих книг. Завітайте до нашої бібліотеки - і ви поринете в світ пригод і фантастики.

У країні казкових героїв Г.Х.Андерсена


"Казки... блискуче, краще в світі золото, те золото, що блищить вогником в дитячих очках, дзвенить сміхом з дитячих вуст і вуст батьків"
Г.Х.Андерсен
Щороку 2 квітня ми відзначаємо день народження Ганса Християна Андерсена, данського письменика, казкара, автора відомих у всьому світі казок "Стійкий облв'яний солдатик", "Гидке каченя", "Снігова королева", "Дюймовочка" та інших. Його казки стали надбанням всього культурного світу та увійшли до дитячих книг народів всієї землі. Вони перекладені більш як 150 мовами світу та стали основою для численних екранізацій, мульфільмів, театральних постановок, балетів тощо. 
Казки письменника переповнює ціла гама людських відчуттів і настроїв: доброти, милосердя, захоплення, жалості, іронії, співчуття. І найголовніше - любові!
До 210-річчя від дня народження Андерсена ми з учнями 1-х класів школи №173 здійснили літературну мандрівку до країни казкових героїв письменника. Дітки із задоволенням взяли учать у вікторині, грали в гру "Відгадай казку", розповідали про свої улюблені казочки, переглядали книжечки з виставки, яку ми для них  підготували. 

Для тих,хто не любить читати

Продовжується тиждень дитячого читання в нашій бібліотеці.
Пропонуємо нашим читачам тематичну поличку серії книг "Для тих, хто не любить читати"
Завітавши до нашої бібліотеки, Ви можете взяти книгу, яка Вам  сподобалась. Чекаємо на Вас!

пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Таємниця книжкових полиць

Сьогодні до нас в гості завітали учні 2-го класу школи № 22 на годину книголюбів "Таємниця книжкових полиць". Бібліотекар Оксана Анатоліївна розповіла дітям про цікаві книжкові виставки і тематичні полички у бібліотеці. Потім вони разом подорожували строніками улюблених книг. Надзвичайно захоплюючою для учнів стала вікторина "Книга - твій друг".
На завершення заходу познайомилися з тематичною поличкою "Для тих, хто не любить читати" та книжковою виставкою "Українські письменники - дітям".

четвер, 19 березня 2015 р.

Я - читаю ! Я - знаю!

Щороку в березні у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У незалежній Україні тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року, а з 2009 року він отримав назву Всеукраїнський. Адже навіть зараз, коли чи не в кожному домі є комп'ютер  і телевізор, книга залишається незамінним другом та помічником, допомагає пізнати світ. Книга занурює нас у фантастичний світ захоплюючих пригод та чарівних подій. Найцікавіше та найтаємніше родом з дитячих книжечок. 
До нашої бібліотеки завітали першокласники школи № 173 на гру - вікторину "Я - читаю!Я - знаю!". Дітки познайомилися із створенням книги від самого початку і до сучасного вигляду, також  працівники бібліотеки розповіли дітям про правила повождення з книгою, щоб вона довго жила і радувала багатьох читачів.
Взяли активну участь у літературній вікторині, відгадували загадки та згадували прислів'я та приказки про книгу. На заході була презентована книжкова виставка "Українські письменники - дітям"
                           Познайомилися з виставкою казкових витинанок.