пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

Halloween


Halloween

Хеллоуїн (англ. Halloween) - старовинне кельтське свято, святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Також згадується як "переддень Дня всіх святих". Воно передусім символізує прихід зими й темних сил, оскільки дні стають коротшими, а ночі холоднішими й довшими.
Традиційним символом Хеллоуїну – гарбуз з вирізаним страшним лицем в якому горить вогник і який символізує злого духа і водночас вогонь який його відлякує. Цей символ називають Джек – ліхтарик.
На святкування Хеллоуїна в нашу бібліотеку були запрошенні вся бажаючі, які не побоялися зануритися в атмосферу таємничого . Діти дуже перейнялися цим святом і прийшли  в цікавих та красивих костюмах. Бібліотекар розповіла про історію виникнення свята та провела багато  цікавих  конкурсів .В кінці свята ми влаштували  чаювання  з "приворотним зіллям" ,  печивом та цукерками.

Сутінкові читання


 Хеллоуїн - це свято, яке відзначається 31 жовтня.Діти переодягаються в маскарадні костюми і маски, ходять по домівках, випрошуючи солодощі. Багато хто з них вирізують ліхтарі з гарбузів. Популярними розвагами є ворожіння та історії про відьом і привидів.
Наша бібліотека підготувала виставку "Сутінкові читання" до свята Хеллоуїн.

вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Подвиг - вічний. Пам'ять - нетлінна. Вдячність - безмежна

День визволення України від нацистських загарбників - свято, яке відзначається в Україні  щорічно 28 жовтня. Битва за визволення України тривала 680 діб. Минають роки, змінюються покоління, але пам'ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в наших серцях. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Сьогоднішню годину пам'яті "Подвиг - вічний. Пам'ять - нетлінна. Вдячність - безмажна" на якій були присутні учні  3-а та 3-б класів школи 310  та ветеран Другої Світової війни Палеха Володимир Андрійович ми присвятили визволенню України від фашитських загарбриків. Діти дізналися якою дорогою ціною дісталася перемога Україні. Задавали багато запитань. Та привітали ветерана  віршованою композицією. То ж нехай подвиг наших дідів і батьків слугує прикладом і надає натхнення сьогоднішнім захисникам Вітчизни, тим, хто не шкодуючи свого життя боронить рідну землю від наруги!