середу, 27 квітня 2016 р.

Величне свято Воскресіння

Великдень — найсвітліше, найбільш шановане в народі свято. У різних країнах світу Великдень святкують по-різному.  В українського народу є свої чудові звичаї та традиції, які передаються з покоління в покоління багато років.
До свята Великодня наші користувачі приготували мегарозмальовку . До розмальовування долучалися всі охочі. Малюнок – це вираження емоцій, думок, почуттів, бажань, фантазій. Коли діти малюють,вони отримують багато позитивних емоцій і неймовірне задоволення як  від самого процесу, так і від результату. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у створені Великодньої Паски.

Моя писанка найкраща, бо вона на світлу Паску

 На майстер-клас з виготовлення Великодньої вититанки , який вже традиційно проводиться саме в нашій бібліотеці та став  нашою візитною карткою, завітали учні 4-го та 3-го класів 52 школи та учні 5- го класу 54 школи. Під час заходу учні ознайомились з видом декоративно-прикладного мистецтва - витинанкою, навчилися робити чудові прикраси до Великодніх свят. Працювали дружно й весело, а коли отримали гарний результат, то очі дітей  сяяли від задоволення. Після майстер-класу діти взяли вирізані витинанки і просили дати шаблони, щоб ще і дома вирізати.








вівторок, 26 квітня 2016 р.

Мужність і біль Чорнобиля

З учнями 8-а класу 54 школи ми відвідали Національний музей "Чорнобиль". .Діти прослухали  розповідь екскурсовода, ознайомилися з експонатами музею, побачили унікальні відеоматеріали про катастрофу та її наслідки, діючу трифазову діораму "Чорнобильська АЕС до , під час та після аварії", карти, документи, фото, особисті речі, що зберігаються в музеї.

понеділок, 25 квітня 2016 р.

Чорнобиль! Його забуть не дозволить майбутнє

26 квітня 2016 року минає 30 років з дня трагедії на Чорнобильській АЕС.
Все далі віддаляють нас роки від страшних квітневих подій 1986 року. Чорнобиль – біль України, біль усього світу. Важко уявити, як би виглядав світ сьогодні, якби не мужність ліквідаторів аварії, що загасили пожежу на Чорнобильській АЕС. А наслідки були б ще більш вражаючими: нині не було б жодної людини в Європі і половині Азії. Втім і реальні наслідки аварії на ЧАЕС примушують здригнутися наші серця. Чорнобильська трагедія забрала життя десятків тисяч людей, завдала шкоди здоров'ю десяткам мільйонів. Її наслідки ще відчують на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Жодна статистика не скаже скільки людських доль понівечено Чорнобильським смерчем. 
Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.
Урок-спогад  "Чорнобиль! Його забуть не дозволить майбутнє" відбувся в нашій бібліотеці з учнями 5-6 кл., 7 - 8 кл. школи  № 22. Бібліотекар розповіла  про подіїї, які відбувалися на Чорнобильській АЕС в 1986 році після вибуху реактора та про наслідки аварії.Своїми спогадами поділилсь  завідуюча  бібліотекою Наталія Володимирівна, яка проживала в м.Чорнобиль. Учні переглянули презентацію "Чорнобиль 30 років потому" та фільм "Битва за Чорнобиль", знятий в 2006 році ЮНЕСКО. Ознайомились з виставкою  " Чорнобиль: трагедія, подвиг, наслідки".
Виставка - застереження  " Чорнобиль: трагедія, подвиг, наслідки"