вівторок, 28 березня 2017 р.

Най - най книга

       "Най - най...книга" - виставка незвичних книг у нашій бібліотеці,яка привертає увагу дітей і  вилкликає бажання замислитись, чому ці книги назвали саме так.
      Завітайте до бібліотеки, переконайтеся на власні очі та розкажіть друзям про дивовижні книги нашої бібліотеки, серед яких:  найменша , найбільша, апетитна, сонна, іграшкова, особлива, найсмішніша, найзагадковіша,найстаріша, наймодніша, найважча і багато інших незвичайних  книг.

понеділок, 27 березня 2017 р.

Країна, де сходить сонце

                          2017 РІК ОГОЛОШЕНО РОКОМ ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ.
               "Країна, де сходить сонце" - тематична виставка в нашій бібліотеці.
              
                   Рекомендуємо літературу, яка є у фондах нашої бібліотеки:
  1. Японська класична поезія. - Х. : Фоліо, 2007. -415 с.
  2. Японская фантастическая проза. - М. : Мир, 1989. - 591 с.
  3. Японські казки. - Х. : Торнадо, 2000. - 48 с.
  4. Японські народні казки : ( У 3 т.). -  К. : "Задруга". 2006.

середу, 22 березня 2017 р.

З книгою по світу

      До тижня дитячої книги в бібліотеці відбулась конкурсно - розважальна програма "З книгою по світу" з учнями 1 класу 52 школи. Бібліотекар розповіла діткам про історію створення книги, познайомила з книжковою виставкою "Най-най книга" і виставкою казкових витинанок, гралися в ігри, інсценували казки, відповідали на запитання вікторини.

понеділок, 20 березня 2017 р.

Барвограй "Веселки"


     В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в бібліотеці відбулися зустріч з директором видавництва "Веселка" Олексієм  Бондаренком , який розповів дітям про історію створення видавництва, про книжки, про письменників, твори яких видавалися у видавництві.  Адже, Національне видавництво дитячої літератури «Веселка» засновано понад 80 років тому. За ці десятиріччя було видано понад 10 тисяч назв книжок загальним накладом 1,5 мільярда примірників - для дітей різного віку, їхніх батьків та педагогів. Видавництво започаткувало немало серій, і серед них такі, що стали легендарними й по праву вважаються символом української дитячої книги: «Казки народів світу», «Дванадцять місяців», «Українській дитині».
  Та  зустріч з  відомим українським письменником Анатолієм Леонтійовичем Качаном – відомим українським дитячим письменником, поетом-мариністом, культурним діячем, лауреатом багатьох літературно-мистецьких премій, членом  Національної Спілки письменників України. Твори Анатолія Леонтійовича  вивчають у школі. На зустрічі  звучало багато віршів,  скоромовок, віршів - безконечників, загадок  були і імпровізовані читання. Поет презентував книгу "За нашим садом грає море". Учні задавали багато цікавих питань.Відбулася автограф-сессія.