неділю, 11 жовтня 2015 р.

Козаку найперше - воля, козаку найперше - честь!

                                За Дніпровими порогами,
                                За степами, за широкими,
                                Наші пращури жили.
                                Мали Січ козацьку сильную,
                                Цінували волю вільную.
                                Україну свою рідну,
                                Як зіницю берегли.
Свою безмежну любов та повагу до козаків, український народ висловлював у численних піснях, думах, легендах та переказах. Прагнучи зберегти набуте за часів козацтва, народ створив прислів’я «Козацькому роду – нема переводу». Історія народу, як і життя людини має героїчні і трагічні, щасливі і нещасливі сторінки. Щоб правильно орієнтуватися в житті, щоб бути справжнім Українцем, треба вивчати минуле свого народу.
 Наша бібіліотека провела свято козацької мужності та відваги "Козаку найперше -воля, козаку найперше- честь!" на якій були присутні учні 3 класу школи 22. Діти розділилися на дві команди, обрали собі отаманів та проголосили свої девізи. Також учасники змагань демонстрували відвагу, спритність та силу, витривалість і мужність, що споконвіку були притаманні козакам в різноманітних конкурсах та вікторинах: "Козацька кмітливість","Приготування кулешу","Конкурс писарів","Конкурс скоромовок"  тощо. Із кожного конкурсу всі присутні дізнавалися щось нове про козацьке життя, а саме як жили, як воювали, чим займались в вільний час .Свято козацької мужності і відваги пройшло дуже весело і завзято.
 А також маленькі козачата ознайомились з книжково-ілюстративною виставкою "Лине козацька слава з далеких віків" З якої дізнались  про історію і славетні подвиги українських "лицарів духу"."
     

Немає коментарів:

Дописати коментар