пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Чорнобиль в серці України, а тінь його - по всій землі


 26 квітня 1986 сталася техногенна катастрофа  спричинена, вибухом на Чорнобильській АЕС. У пам'яті  українського народу - це день Чорнобильського лиха, болю, суму, пересторог, забути його чи викреслити із пам'яті неможливо.

  До нас в бібліотеку на урок -реквієм" Чорнобиль в серці України, а тінь його - по всій землі" ми запросили  ліквідатора аварії на ЧАЕС, полковника Попескул Михайла Сергійовича та учнів 6 -б класу 54 школи. Під час заходу  учні дізналися про події, що відбувалися в Чорнобилі в 1986 році після вибуху реактора, про людей, які  брали участь у ліквідації наслідків аварії. Крім цікавої розповіді Михайло Сергійович показав дітям дозиметр, яким користувався  сам, вимірюючи радіацію на ЧАЕС. Юні читачи бібліотеки уважно слухали розповідь про найжахливішу катастрофу людства і винесли з неї уроки відповідальності за своє майбутнє .
Учні переглянули фільм "Битва за Чорнобиль", знятий в 2006 році ЮНЕСКО.
Задавали питання.
Перегладали фотовиставку "Чорнобиль - біль мій і сльози"
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто загинув внаслідок аварії на ЧАЕС. Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто 29 років тому пішов у ядерний вогонь, щоб зупинити хвилю смерті, тими, хто виконував синівський обов'язок і після 26 квітня 1986 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар