четвер, 19 січня 2017 р.

Вінні-Пух та всі, всі, всі…

18 січня виповнюється 135 років  від дня народження А. Мілна.
Алан Александр Мілн (англ. Alan Alexander Milne, нар. 18 січня 1882, Лондон — пом. 31 січня 1956, Хартфілд, графство Східний Сассекс) — англійський дитячий письменник, творець Вінні Пуха.
Мілн навчався у приватній школі, що належала його батькові, а одним з його вчителів був Герберт Уеллс.
Алан Александр Мілн до появи книг про Вінні-Пуха співпрацював з англійським гумористичним журналом «Панч», і вважався досить відомим драматургом, який писав серйозні п’єси для дорослих. Однак після Вінні-Пуха Мілна стали сприймати виключно як дитячого письменника, що сам автор вважав образливим і несправедливим. Історія одного з найвідоміших казкових персонажів XX століття Вінні-Пуха почалась 21 серпня 1921 року, коли письменник Алан Александр Мілн подарував своєму синові Крістоферу Робіну плюшевого ведмедя на день народження. Крістоферу Робіну в цей день виповнився один рік.

П’ятачок насправді був іграшкою Крістофера Робіна, подарованою сусідами, а віслючок Іа-Іа, як і сам Вінні, був подарований батьками. Ця іграшка була позбавлена ​​хвоста самим Крістофером Робіном в процесі ігор, що і послужило приводом для Мілна-старшого зробити віслючка самим похмурим і сумним героєм. Кенга з Ру і Тигра, які в оповіданнях про Вінні-Пуха з’являються дещо пізніше, були куплені батьками Крістоферу Робіну вже спеціально, щоб урізноманітнити історії. Єдиними, кого у Крістофера Робіна не було, були Сова і Кролик, саме тому вони в історіях постають як реальні звірі, а не як іграшки. Мілн ніколи не читав книг про Вінні-Пуха Крістоферу Робіну. Він вважав за краще виховувати сина на творах свого улюбленого Вудхауза. Крістофер вперше прочитав вірші і розповіді про ведмедика тільки через 60 років після їх появи.

        До 135 - річчя від дня народження Алана Александра Мілна наша бібліотека презентувала книжкову виставку "Вінні-Пух та всі, всі, всі…"


Джерело :
http://dovidka.biz.ua/alan-miln-tsikavi-fakti/ Довідник цікавих фактів та корисних знань

Немає коментарів:

Дописати коментар