суботу, 16 грудня 2017 р.

Ви з нами, Герої Чорнобиля

В Чорнобиль нас покликала сурма.
Пішли полки в бузковий первоцвіт.
Щоб не настала ядерна зима,
Ми йшли туди, ми рятували світ!
Хоч знали всі, що далі – небуття,
І може, це останній наш політ,
Та щоб не зникло на Землі життя,
Ми йшли туди, ми рятували світ!
       Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок. 31 рік минуло відтоді, а пам'ять наша зберігає все до найменших подробиць. Число пожежників, військових, і просто добровольців, які брали участь в ліквідації наслідків аварії, становить понад півмільйона людей, їх називають "тими, хто врятував світ". Це були люди з усіх куточків України.  «Героями, як відомо, не народжуються. Ними стають». Деякі пожежники на дах енергоблоку, незважаючи на смертельну радіацію, виходили повторно. Всі вони знали, що борються з вогнем в умовах небезпеки, яку вивертає атомний реактор, але ніхто поста не залишив і продовжував бій. День трагедії на ЧАЕС змінив долі тисяч людей і забрав велику кількість життів.
    Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.
     Дякуюємо кожному, хто рятував Україну та весь світ від ядерної трагедії. Пам'ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.
     З  учнями 6 -х класів 54 школи відбувся урок- мужності .Звучали вірші , переглянули презентацію"На Чорнобіль журавлі  летіли", завідуюча бібліотекою Наталія Володимирівна безпосередній свідок тих подій  поділилася своїми  спогадами та враженнями від пережитого. Ознайомилися з виствкою- вшануванням   "Ви з нами, Герої Чорнобиля".
                               Виставка-вшанування "Ви з нами, Герої Чорнобиля"

Немає коментарів:

Дописати коментар