середу, 25 листопада 2020 р.

Світ пригод Марка Твена

30 листопада виповнюється 185 років від дня народження відомого американського письменника, гумориста, публіциста й видавця Марка Твена, автора літературних творів, написаних в різних жанрах, від сатири, казок і фантастики до вдумливих повістей і публіцистики. Марк Твен – це не справжнє ім’я, а псевдонім американця Семюеля Лэнгхорна Клеменса. Ім’я Марк Твен походить від судноплавного терміна «mark twain». Цей термін означає мінімальну глибину, де може пройти пароплав. Плаваючи на кораблі, письменник і придумав собі цей псевдонім. Але він не єдиний є цього автора.  Періодично Семюель Клеменс ставив під своїми творами підпис «Рамблер», «сьєр Луї де Конт» і «Сержант Фантом».  Одними з найвідоміших робіт автора є твори «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна», «Принц та злидар» , які читають із великим задоволенням і діти і дорослі. У Гекльберрі Фінна, одного з найвідоміших персонажів Твена, був реальний прототип – ним став хлопчик, з яким майбутній письменник дружив в дитинстві.

Марк Твен друкував свої твори на машинці. Він був першим, хто почав застосовувати при написанні книги друкарську машинку. 

А ще  письменник був не тільки автором книг, але і винахідником. Наприклад, він зробив еластичний пасок для штанів і навіть отримав патент на свій винахід. До цього чоловіки користувалися підтяжками. Ще одним його винаходом став самоклеючий альбом, який, на відміну від ременя, користувався успіхом.

 Але це ще не всі цікаві факти з життя письменника. Якщо хочете дізнатися більше - скоріше завітайте до нашої бібліотеки, ми чекаємо на  вас!


                          Рекомендуємо літературу, яка є фондах бібліотеки:

  1. Твен М. Пригоди Гекльберрі Фінна. - К.: Школа,2002. - 399 с.
  2. Твен М. Пригоди Тома Сойєра. Пригоди Гекльберрі Фінна. Том Сойєр за кордоном. Том Сойєр - детектив. - Х.: Ранок Веста, 2007. - 592 с.
  3. Твен М. Принц та  жебрак. Янкі при дворі короля Артура. - Х.: Школа, 2010. - 559 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар