четвер, 24 червня 2021 р.

"Чарівний світ фей"

Щорічно 24 червня відзначають незвичайне і казкове свято Міжнародний день феї. Феї - одні з найпопулярніших казкових створінь. Легкокрилий образ маленьких істот простежується в легендах багатьох народів. Літають, пустують, крихітні, дружать з природою, ховаються від людей - здається, ви все про них знаєте. Але чи насправді це так? Пропонуємо вам   познайомитися з цікавими та маловідомими фактами,  які зможуть вас здивувати. 

  • Вони обожнюють все, що блищить. Якщо вірити кельтським легендам, то феї полюбляють блискучі ювелірні прикраси, сяючі предмети, новорічні кульки тощо. Також багато фей самі виблискують як дорогоцінне каміння.
  • Феї полюбляють співати та танцювати. Ці істоти є надзвичайно обдарованими, вони видають чарівні звуки та є чудовими танцюристами. Вважається, що ця маленька крилата
    істота може так закрутити в танку, що буде годі зупинитися.
  • Колір очей феї залежить від погоди. І це свідчить про їх тісний зв’язок з природою. Адже у їхніх очах відображається те, що відбувається на цей момент у природі. Під час дощу очі феї набувають яскраво-блакитного відтінку. На вулиці мете сніг, райдужки очей стають зеленими. А у деяких створінь замість очей маленькі зірочки.
  • Ці чарівні істоти мають надприродною силою: вони можуть як покарати неугодного їм людину, так і обдарувати вподобаного героя всілякими благами. Добра і великодушна фея-хрещена з «Попелюшки», ревнива і підступна Дінь-Дінь з «Пітера Пена», могутня Моргана з переказів про Короля Артура - ці фольклорні персонажі добре знайомі нам з самого дитинства, скільки цікавих історій з ними пов'язано!

    А ще пропонуємо прочитати дивовижні книжечки, які є в нашій бібліотеці. Адже  на їх сторінках живуть різноманітні феї. Усі вони дуже різні: лагідні, мрійливі, є і трішечки вперті, але всі вони надзвичайно милі.Тож, ласкаво просимо пізнавати чарівний світ фей.

Немає коментарів:

Дописати коментар