вівторок, 17 вересня 2024 р.

"Умів бачити красу в усьому"

 

 З нагоди відзначення 160-річчя від дня народження письменника, яке припадає на 17 вересня в нашій бібліотеці проходить книжкова виставка "Умів бачити красу в усьому".
Михайло Михайлович Коцюбинський знав дев’ять іноземних мов, серед яких – грецька, татарська, циганська. Але саме квіти були його пристрастю, його захватом... Наче бурхлива весна, жагуче він любив природу й виказував це на кожному кроці. Наче лагідне сонце, безмежно він пестив добрих людей та сприяв їхньому розвитку.
 Коли на одній вечірці М.М.Коцюбинського назвали соняхом, письменник зрадів:
- Так, я – сонях. Люблю сонячне повітря і, як сонях, тягнуся до сонця.
Саме тому Михайла Михайловича Коцюбинського часто називають «сонцепоклонником» або "осяяний сонцем". Знайомство з його творчістю наочно підтверджує надзвичайно тонку й точну цю характеристику. Висока художність, вражаюче багатство, світла простота думки й справді мовби пронизують читача життєдайним сонячним промінням, звеличуючи й наснажуючи для добра і творення. Його творчість непомітно, але неминуче допомагала і допомагає людині ставати людиною.
Ми запрошуємо звернутися до його творів, адже вони, як і уся його проза - це світлий і відкритий простір для душі і духу, а проблеми, підняті в них, актуальні і в наш час. Ви неодмінно знайдете в його творах щось, що вас схвилює, а може навіть допоможе вам у вирішенні сьогоденних проблем. Тож читаймо! Бо це можливість по-новому відкрити для себе знайомі твори. Бо нація, яка читає – НЕПЕРЕМОЖНА!
  

Немає коментарів:

Дописати коментар