понеділок, 25 квітня 2016 р.

Чорнобиль! Його забуть не дозволить майбутнє

26 квітня 2016 року минає 30 років з дня трагедії на Чорнобильській АЕС.
Все далі віддаляють нас роки від страшних квітневих подій 1986 року. Чорнобиль – біль України, біль усього світу. Важко уявити, як би виглядав світ сьогодні, якби не мужність ліквідаторів аварії, що загасили пожежу на Чорнобильській АЕС. А наслідки були б ще більш вражаючими: нині не було б жодної людини в Європі і половині Азії. Втім і реальні наслідки аварії на ЧАЕС примушують здригнутися наші серця. Чорнобильська трагедія забрала життя десятків тисяч людей, завдала шкоди здоров'ю десяткам мільйонів. Її наслідки ще відчують на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Жодна статистика не скаже скільки людських доль понівечено Чорнобильським смерчем. 
Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.
Урок-спогад  "Чорнобиль! Його забуть не дозволить майбутнє" відбувся в нашій бібліотеці з учнями 5-6 кл., 7 - 8 кл. школи  № 22. Бібліотекар розповіла  про подіїї, які відбувалися на Чорнобильській АЕС в 1986 році після вибуху реактора та про наслідки аварії.Своїми спогадами поділилсь  завідуюча  бібліотекою Наталія Володимирівна, яка проживала в м.Чорнобиль. Учні переглянули презентацію "Чорнобиль 30 років потому" та фільм "Битва за Чорнобиль", знятий в 2006 році ЮНЕСКО. Ознайомились з виставкою  " Чорнобиль: трагедія, подвиг, наслідки".
Виставка - застереження  " Чорнобиль: трагедія, подвиг, наслідки"

Немає коментарів:

Дописати коментар