пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Корнелія Функе: крізь світи до мрії

 Корнелія Функе (нім. Cornelia Funke) – німецька письменниця та ілюстратор, автор понад чотирьох десятків творів для дітей. Працює переважно в жанрі фентезі та пригодницького роману. Твори Функе перекладені багатьма мовами світу, зокрема українською. Герої історій  К. Функе піратки та принцеси-свинарки, дракони та феї і звичайнісінькі хлопці та дівчата, які натрапили на своєму життєвому шляху на справжнісіньке диво. В її книжках дітлахи завжди відважні, розумні й справедливо перемагають Зло. Корнелія написала не одну дивовижну історію, всі вони по-своєму причаровують і закохують у себе читачів найрізноманітнішого віку. 
Міжнародна слава до Корнелії Функе прийшла 2002 року, коли в США вийшов друком переклад її роману “Володар над злодіями” (2000 р.). Упродовж п’яти місяців він очолював списки дитячих бестселерів в США та Великобританії. 2006 року вийшла на екрани його німецька екранізація. Ця книжка отримала одразу дві престижні американські премії в галузі дитячої літератури, а британський журнал Guardian розмістив її на першу сходинку свого хіт-параду дитячої літератури. Того ж року журнал Time назвав Функе «найвпливовішою німкенею світу».
2003 року вийшов друком чи не найвідоміший на сьогодні роман Функе – підліткове фентезі “Чорнильне серце”, а в 2006 та 2008 рр – його продовження “Чорнильна кров” та “Чорнильна смерть”. Перший роман “Чорнильної трилогії” екранізований 2008 року (Німеччина, Великобританія, США).
     Запрошуємо усіх читачів до бібліотеки ознайомитись з книжковою виставкою "Корнелія Функе: крізь світи до мрії" та вибрати книгу для душі.

            Рекомендуємо літературу, яка є у фондах нашої бібілотеки: 
  1.  Функе К. Володар драконів. -Х.: Ранок, 2013. - 512 с.
  2.  Функе К. Володар над злодіями. - К.: Школа, 2004. - 416 с.
  3.  Функе К. Іграїна Безстрашна. - В.: Теза, 2008. - 253 с.
  4.  Функе К. Король злодіїв. - Х.: Ранок, 2013. - 496 с.
  5.  Функе К. Чорнильна кров. - В.: Теза, 2012.
  6.  Функе К. Чорнильне серце. - В.: Теза, 2015.
  7.  Функе К. Чорнильна смерть. - В.: Теза, 2015.

Немає коментарів:

Дописати коментар