середу, 20 лютого 2019 р.

Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова


 "Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній". 

                                            Олесь Гончар
 21-го лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. Наша рідна українська мова одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. Українська мова вважається наймилозвучнішою у світі. Вона - краса нашого життя, наше минуле і наше майбутнє. Рідне слово - невмируще джерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, свій народ.
     Сьогодні до нас завітали учні 3-го класу школи № 310 "Творчість" щоб  позмагатися в ерудованості, взявши участь у мовознавчій інтелект-вікторині знавців української мови "Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова". І ми ще раз переконалися у тому, що українська мова – це безмежний океан.  Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках рідною мовою. «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, бо вона не що інше, як жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвіт, почування», - писав Панас Мирний. Тож не зрадьмо ту землю, де жили наші предки, де живемо нині ми. Нехай лунає рідне слово в кожному домі, в кожній родині.








Немає коментарів:

Дописати коментар