середу, 26 січня 2022 р.

" Я - Тигр-р-р! Познайомимось?"

    2022 рік - рік Водяного Тигра.За східним календарем він триватиме під егідою Чорного (Блакитного) Водяного Тигра.
    Тигри – одні з найдивовижніших хижаків на Землі. Все в них здається неймовірним: і майстерність їх полювання, і витонченість їх рухів, і звички великої кішки і, звичайно, дивовижної краси забарвлення. У них просто маса дивовижних здібностей і особливостей, з якими ми і пропонуємо вам ознайомитися трохи краще:
  • Перші Тигри з’явилися більше двох мільйонів років тому. Історично склалося, що основним місцем їх проживання є Азіатський регіон, де є всі умови для життя такого потужного хижака. У рідних місцях проживання тигра називають "королем джунглів" і вважають символом хоробрості і сили .
  • На даний момент існує 6 підвидів тигрів: Сибірський або амурський, бенгальський, індокитайський, Китайський, Малайський, Суматранський.

  • Тигри – найбільші представники сімейства котячих. Однак різні види відрізняються один від одного розмірами. Найбільші – Сибірські Тигри. Довжина їх тіла може становити 3,5 метрів, а вага – 300 кілограмів. Найменші – суматранські Тигри, їх довжина – до 2 метрів, а вага – до 100 – 120 кілограмів.

  • Ікла тигра досягають у довжину 10 см.

  • Очі звіря не пристосовані для нічного полювання, проте вночі тигр бачить в 6 разів краще людини.

  • Сили щелеп смугастої кішки достатньо, щоб перекушувати кістки будь-якої, навіть самої великої тварини.

  • Тигр – єдина кішка, яка не боїться води. Більше того, вони – відмінні плавці і можуть подолати 5-6 км по воді. Іноді тигри навіть плавають просто для задоволення.

  • Смуги у тигрів є не тільки на шерсті, але і на шкірі. У  загальній складності їх на тілі тварини  більше 100. При ьому, кожен тигр має абсолютно унікальний візерунок із смуг. Він навіть може бути використаний для ідентифікації тварини.

    Ця чудова велична тварина нерідко зустрічається у віршах, байках, казках та оповіданнях. На нашій  книжковій виставці  " Я - Тигр-р-р! Познайомимось?" також є багато різноманітних книжок про цих тварин, прочитавши які ви дізнаєтесь багато цікавого з їх життя. Запрошуємо всіх бажаючих до бібліотеки .

Немає коментарів:

Дописати коментар