четвер, 27 січня 2022 р.

"Льюїс Керролл і його країна Чудес"

27 січня виповнюється 190 років від дня народження Льюїса Керролла (Чарлз Лютвідж Доджсон, або Чарльз Латуідж) – англійського письменника, математика, логіка, філософа, диякона і фотографа. Найбільш відомі його твори – «Аліса в Країні чудес» і «Аліса в Задзеркаллі», а також гумористична поема «Полювання на Снарка». 
Своє справжнє ім’я Чарльз Лутвідж (прізвище Доджсон) письменник переклав латиною, а потім отримане ім’я Carolus Ludovicus знову переклав англійською й переставив слова місцями. Так з’явився його псевдонім Lewis Carroll. Загалом Льюїс Керрол написав 255 творів. Казка серед них лише одна, а інші книги – з математики та логіки. Особливо багато уваги письменник приділив складанню ігор, розв'язанню логічних задач. "Аліса в Країні чудес", напевно, один з найвідоміших творів в світі. Варто відзначити, що у головної героїні повісті був цілком реальний прототип, Аліса Лідделл. Розповідаючи їй казки, Льюїс Керролл і написав свій знаменитий твір, однак спочатку казка називалася "Пригоди Аліси під землею".
    А чи знали ви, що саме Льюїсу Керролу ми зобов’язані в тому, що маємо книги такими (в обкладинці), тому що свого часу коли він отримав свою книгу з друкарні того часу він сказав, звернувшись до видавця: «Надрукуйте на обгортці назву і автора, тоді книгу не треба буде виймати з неї. »
        Запрошуємо до бібліотеки, де ви зможете прочитати чудові книги автора!

   
                             Рекомендуємо літературуґу, яка є у фондах бібліотеки:
  1. Керролл Л.  Аліса в Країні Чудес.; Аліса в Задзеркаллі. - К.: А-БА-БА-Га_ЛА-МА-ГА, 2001.
  2. Керролл Л. Аліса в Задзеркаллі. - Х.: Фоліо, 2012, - 157 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар