четвер, 1 грудня 2022 р.

«СНІД: не залишаймося байдужими»

    Щорічно, 1 грудня, згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також, як день пам’яті жертв цього захворювання. 

    СНІД — важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), який уражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму захворюванням.Сам по собі СНІД не є смертельною хворобою, але функціонування його вірусу в організмі впливає на імунну систему так, що навіть простий нежить може призвести до смерті людини  За кілька років поширення СНІДу набуло характеру всесвітньої епідемії, що охопила населення практично усіх країн.

     Символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка, яка є символом розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі. Кожна людина повинна до кінця усвідомлювати всю небезпеку, яку несе СНІД, дбати про власне здоров’я і здоров’я своїх рідних та близьких й толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.Тому бережіть себе,піклуйтеся про ближніх.

      До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в  бібліотеці оформлено книжкову виставку «СНІД: не залишаймося байдужими»,на якій представлені видання, що розповідають про історію виникнення ВІЛ/СНІДу, шляхи його поширення, інформують про заходи профілактики щодо запобігання інфекції.

Немає коментарів:

Дописати коментар