понеділок, 1 квітня 2024 р.

Жменька сміжу дітям на втіху

 Сміх людський — чудесна штука.
Він — мистецтво і наука.
Він — в житті і для життя.
Із потворного й дурного
Посміятися не гріх.
Добрий сміх не б'є, не мучить,
Він на світі жити учить.
П .Глазовий  
    1 квітня відзначають День дурня або Міжнародний день сміху. Це свято стало дружньою традицією гумору в багатьох країнах, оскільки в цей день прийнято жартувати та веселитися. А які ще традції цього свята існують в інших країнах? Читайте далі, аби дізнатися!
Австралія
В Австралії цей день розпочинається у буквальному сенсі зі сміху птахи кукабарри-пересмішника. Життєрадісні австралійці в цей день особливо сміються і радіють життю, розігрують один одного і дарують незвичайні смішні подарунки.
Англія
В Англії прийнято розігрувати один одного тільки до 12 години дня, а також відправляти один одному смішні листівки або сувеніри.
Болгарія
У Болгарії День сміху в особливій пошані. Жителі цієї країни дуже люблять жарти та розіграші. Особливо радіють святу діти. Газети та радіо теж з задоволенням розігрують населення, підносячи просто карколомні новини!
Італія
«Першоквітнева рибка» - саме так в Італії називають це міжнародне свято. Італійські жарти абсолютно нешкідливі, наприклад 1 квітня на спині якогось італійця можна побачити симпатичну паперову рибку, старанно намальовану і розфарбовану.
США
У США це свято називають «святом серця, а не держави». Найбільш популярними жартами американських школярів залишається кинутий на дорогу привязаний гаманець чи аркуш паперу, що чіпляється позаду з написом «Чекаю стусана». Не відстають від своїх дітей і дорослі. Мати може подати на стіл шоколадні тістечка, всередині яких суцільна вата.
Фінляндія
У Фінляндії 1 квітня, як і в інших країнах, вважається Днем жартів і обманів.  Наприклад, здавна під час великих свят батьки давали дітям жартівливі доручення - відправляли в сусідський двір за чимось неіснуючим, наприклад, за скляними ножицями.
Франція
У Франції, як і в Італії, 1 квітня можна зустріти людей з паперовою рибкою на спині, тож всі намагаються бути пильними, щоб «не залишитися в рибах», тобто в дурнях. А французькі кондитери виставляють цього дня величезних шоколадних риб. А ще французи жартують так: підсипають друзям в цукорницю сіль, кладуть перець солодкий пиріг. Вони також люблять давати один одному безглузді доручення, наприклад, знайти і принести солодкий оцет.
Шотландія
У Шотландії День дурня відзначається не один день, а цілих два! Перший день називають Днем зозулі, а тих, кого вдалося обдурити, - «разинями». Другий день святкування називають Днем хвоста.
    В наш зовсім нелегкий час дуже важко бути оптимістом та шукати позитив у чомусь. Але вірити в краще потрібно, і не тільки вірити, але й вносити самому щось хороше та веселе в наше повсякденне життя.
   Гумор і сміх — відмінна зброя від паніки та будь-яких хвороб, тому зберігайте позитивний настрій і не забувайте — сміх лікує та зміцнює імунітет без всяких ліків!
   Посміхайтеся частіше і даруйте один одному радість!

                                    Рекомендуємо літературу,яка є у фондах бібліотеки:

  1. Бойко Г. П.  Билиці діда Гриця. - К.: Веселка. 2004.
  2. Бойко Г. П.  Вереда. - Х.: ВД "Школа"2007. - 80 с.
  3. Бойко Г.       Вірши-веселинки. - Д.:Сталкер, 1998.- 320 с.
  4. Веселі вірші . - К.: Школа, 2003. -127 с.
  5. Веселі історії . -  К.: Школа, 2003. -171 с.
  6. Віршики-веселинки. - Х.: Белкар-книга, 2005. -64 с.
  7. Дерманський С. Бигимоти - не медведі : вірші для дітей. - К.: Фонтан казок,2015. -56 с.
  8. Дерманський С.  Прикольні вірші. - Х.: ВД "Школа", 2021. - 80 с.
  9. Дитячі усмішки. Гумористичний збірник для дітей. - К.: 1993.
  10. Кузякін К.  Росли груші на вербі!.- К.:  Радуга,2014.
  11. Майборода О.  Чудасія.Веселі віршики,скоромовки,загадки. - К.;Видавничий дім "Калита",2008.- 48 с.
  12. Слово до слова -весела розмова. Оповідання,казки,вірші,байки,приповідки,приказки,народні усмішки.  - К.: Веселка, 2003. - 239 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар