субота, 25 листопада 2023 р.

«1932-1933. Пам’ятаємо»


      Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки, коли сталася найбільша трагедія за всю історію українського народу - Голодомор. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.
    Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.
     На вшанування пам'яті жертв Голодомору до бібліотеки завітали учні 5-го класу школи № 52. Бібліотекар Тамара Григорівна познайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії та презентувала книги про Голодомор. Також учні переглянули відеоролик – «Голодний дух - День пам’яті жертв голодомору», який є мальованою історією– монологом бабусі, яка вижила і оповідає свої спогади про той страшний час.
     Щоб вшанувати пам’ять жертв Голодомору, в суботу о 16:00 за київським часом запаліть свічку пам'яті за вбитими голодом. Передайте тепло, станьте поряд із тим, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось. Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Немає коментарів:

Дописати коментар