вівторок, 28 листопада 2023 р.

"Загадки й таємниці Сашка Дерманського"

      Є на світі багато книжок – тоненьких, товстих, великих, маленьких, але серед них є книги, яких не хочеться випускати з рук. Такі книги, сповнені любові, дарує дітям відомий дитячий український письменник Сашко Дерманський, який 28 листопада святкує свій день народження.
        Письменник завоював серця як юних, так і дорослих читачів. Твори Сашка Дерманського входять до шкільної програми з української літератури у молодшій школі. Діти вивчають на уроках його повість «Чудове Чудовисько». Книга настільки припала до душі маленьким читачам, що її довелось перевидавати кілька разів та навіть письменник написав продовження історії ще в двох книжках «Чудове Чудовисько і погане Поганисько» та «Чудове Чудовисько в країні Жаховиськ». Автор також має в доробку багато інших цікавих книжок, наприклад «Король буків, або Таємниця Смарагдової Книги», «Бабуся оголошує війну», «Танок Чугайстра», «Царство Яблукарство», «Корова часу», «Казки дракона Омелька». Такі цікаві назви історій у яскравих та веселих обкладинках приваблюють і викликають бажання не лише погортати сторінки книжок, а й зануритися у захоплюючу подорож разом із кумедними героями.
         Крім прозових творів, Дерманський випустив і віршовані збірки - «Бигимоти не медмеді», «Чудернацькі вірші», та «Прикольні вірші». Вони чудові, смішні та легко запам‘ятовуються.
         Вітаємо пана Олександра з днем народження! Зичимо творчого натхнення та чекаємо багато нових захопливих книжок. 
     

Немає коментарів:

Дописати коментар