неділя, 12 листопада 2023 р.

«Добро починається з тебе»

Доброта - це те, що може побачити сліпий і почути глухий.
Марк Твен
    "Життя дано на добрі справи" - говорить народна мудрість. А для того, щоб люди не забували про таку рису як доброта, існує Всесвітній день доброти, який відзначається щорічно 13 листопада. За словами засновників, мета цього свята – сприяти об’єднанню різних націй, незважаючи на мовні та культурні відмінності.
   День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки. Творити добро зовсім не важко, але в результаті покращується настрій людей, вони стають щасливішими. Крім того, важливо не забувати, що доброта повинна бути направлена не лише на людину, але й на тварин, які часто страждають від людської жорстокості.
   За роки існування у Дня доброти з’явились власні традиції та символіка.
   Тож символом доброти є відкрите серце, яке створив для свята французький художник Орель. Іншим символом доброти та миру є кульбаба, тож скульптури, що зображують цю квітку, встановлені у 30 країнах світу. Щодо традицій, в цей день заведено дарувати квіти людям, які зустрічаються на твоєму шляху: і знайомим, і тим, кого бачиш вперше. У кожній країні – різні букети; в Сінгапурі, наприклад, дарують гербери та маргаритки. Крім цього, потрібно робити щирі компліменти, говорити приємні слова, дарувати посмішку та гарний настрій, здійснювати хороші вчинки, адресовані всім, хто потребує прояву доброти. Світ стає світлішим з кожним таким вчинком.
   Приєднуйтесь і ви до цього доброго, чудового свята. Головне, щоб вчинок був щирим і благородним. А також не забудьте відвідати виставку «Добро починається з тебе» в нашій бібліотеці, створену на честь свята!

                                   Рекомендуємо літературу, яка є у фондах бібліотеки:

  1. Добро переможе зло. Казки, оповідання. -Х.: Белкар-книга, 2014. - 64 с.
  2. Добре зернятко - гарні сходи:Оповідання і вірші.-Х.: Белкар-книга, 2013.- 64 с.
  3.  Сухомлинський В.Бути людиною. Оповідання,казки. -Х.: Белкар-книга, 2014. - 64 с.
  4. Сухомлинський В. Всі добрі люди - одна сім'я - збірка творів. - Х.: ВД "Школа",2015. - 18 с.
  5. Школа доброти. Оповідання,вірші.прислів'я, казки. -Х.: Белкар-книга, 2005. -64 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар