пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

Їх подвигу не буде забуття...


29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України. Сьогодні ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав своє життя, щоб відстояти Україну, її Державність, Незалежність і Соборність. Це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності. Ми схиляємо голови перед тими, хто поклав своє життя за Україну. Пам’ятаємо і будемо пам’ятати. В нашій бібліотеці з нагоди свята проходить виставка-пам'ять "Їх подвигу не буде забуття..." Запрошуємо всіх бажаючих на гостину.

четвер, 22 серпня 2024 р.

Вільна, незламна та непереможна



24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення Незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.
Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність. Наш народ декілька разів здобував державність. Нині в умовах агресії з боку Росії ми продовжуємо боротьбу за власну свободу та незалежність. Наша незалежність і сьогодні оплачується життями наших Захисників і Захисниць.
В нашій бібліотеці до Дня Незалежності України розгорнуто книжково-ілюстративну виставку "Вільна, незламна та непереможна", де представлені матеріали, що містять інформацію про багатовікову історію українського державотворення, державну символіку незалежної України, шлях становлення незалежності.

Синьо-жовтий символ незламності

   23 серпня щорічно, починаючи з 2004 року, в Україні святкуємо День Державного Прапора. Благородні кольори прапору України: синій — безхмарне небо, як символ миру, і жовтий – колір стиглих пшеничних нив, як символ достатку. Сьогодні, під час російсько-української війни, наскрізь пробитий осколками й кулями на передових позиціях, синьо-жовтий прапор — це символ свободи, честі, мужності та незламності українського народу. Символ нашої української ідентичності. Символ боротьби за волю. Пишаємось жити в країні, де колір стягу уособлює сміливість, незалежність, демократичні цінності й найкращі чесноти, властиві мужньому українському народові.
   Кожен українець: маленький і великий - глибоко шанує і цінує цей державний символ.
Нехай Прапор України гордо майорить на вітрі і неодмінно дарує натхнення і світлу надію кожному українцю.
   Ми, в свою чергу підготували тематичну експозицію до свята і запрошуємо всіх бажаючих до себе на гостину. Адже гортаючи сторінки книг, представлених на ній, ви зможете здійснити подорож історичними стежками нашої Батьківщини і дізнатися багато нового та цікавого.
     З Днем Державного Прапора України!

Вікторина за твором Гаррієт Бічер-Стоу "Хатина дядька Тома"


Чи уважно ти читав роман письменниці Гаррієт Бічер-Стоу "Хатина дядька Тома"? Пропонуємо перевірити свої знання і спробувати відповісти на питання вікторини. Переходь за посиланням, уважно читай запитання і вибирай правильну відповідь з запропонованих. Бажаємо успіху!



понеділок, 19 серпня 2024 р.

Філворд "Україна"

 

До Державних символів країни належать Державний Прапор, Державний Герб та Державний Гімн, які є розпізнавальними знаками країни. Окрім того, кожен народ має народні символи. Народні символи - це те, що найбільше любить і шанує даний народ. Спробуйте знайти слова-символи в онлайн-кросворді.

четвер, 15 серпня 2024 р.

"Мандрівний Замок Хаула" Діана Вінн Джонс


У цьому творі є щира любов і міцна дружба, відданість, турбота про інших та пошуки свого щастя. Виявляється, що інколи ми самі накладаємо на себе страшні чари, коли не віримо у свої сили та вважаємо, що не варті нічого у цьому світі. Роман вчить довіряти собі та знаходити власний шлях до щастя.
Це прекрасна книга! Вона тепла та затишна, багатогранна та просто чарівна! Така дитяча і водночас - дуже доросла. Переймаєшся долею головної героїні, дещо навіть впізнаєш в ній саму себе, насолоджуєшся пригодами, смієшся від душі та ковтаєш сторінки одну за одною... І дуже не хочеш, щоб ця дивна казка закінчувалася.
Ви ще не читали це фентезі? Тоді Вам просто необхідно завітати за ним в нашу бібліотеку!


понеділок, 12 серпня 2024 р.

Бібліотечне літо

Мабуть вже не дивує те, що у нашій бібліотеці є можливість не тільки читати книги чи улюблені журнали, але й зустрічатись з друзями, грати в настільні ігри, займатись улюбленими справами – малювати, створювати різноманітні мистецькі вироби власними руками, відкривати для себе віртуальний світ через Інтернет. Проводити канікули в бібліотеці завжди весело!

середа, 7 серпня 2024 р.

У Країні Мурляндії

  8 серпня, за ініціативою Міжнародного фонду захисту тварин відзначається Всесвітній день котів.
   З цієї нагоди бібліотека пропонує зазирнути у світ пухнастих «красунчиків» за допомогою вікторини про них! Відповідайте на питання, аби перевірити свої знання та дізнатися нові цікаві  факти!
                                           

вівторок, 6 серпня 2024 р.

"Життя видатних дітей" -серія книг

     Геніями народжуються чи стають? Як вчасно виявити у дитини особливий талант? Як допомогти їй вибрати правильний шлях?
     Вашій увазі представляємо серію книг «Життя видатних дітей» видавництва «Грані-Т», що містять неймовірні історії про життя маленьких майбутніх письменників, художників, архітекторів, математиків, медиків, фізиків, які надихають своїм незламним прагненням досягти мрії.
    Серія заснована у 2006 році та об'єднує понад 30 книжок сучасних українських авторів, кожен з яких мав Серія заснована у 2006 році та об'єднує понад 30 книжок сучасних українських авторів, кожен з яких мав змогу особисто обрати своїх кумирів і написати оповідання про дитинство іменитих історичних персонажів. часів і народів.
     Кожна книга серії містить п'ять оповідань сучасного українського письменника про дитинство відомих людей різних часів і народів.
Відкривайте книги і здобувайте для себе цікаві уроки із життя видатних особистостей.
     Тож, до зустрічі у бібліотеці!
                        

неділя, 4 серпня 2024 р.

Квітучі скарби України

     Українська земля багата на різноманітні квіти, кожна з яких має свою історію, символіку, особливості цвітіння. Ці рослини уособлюють красу нашої України, духовну міць народу, засвідчують любов до рідної землі. Тому пропонуємо вам пройти нашу вікторину, на якій ви дізнаєтесь багато цікавого про квіти нашого краю. Відповідайте на питання і відкривайте для себе чарівний світ українських квітів!

                                     

четвер, 1 серпня 2024 р.

“Мікробот” О. Чаклун

     Пропонуємо вашій увазі книги Олега Чаклуна – сучасного українського письменника,казкара, дитячого прозаїка, мандрівника. Автора казкового циклу про пригоди маленького робота – “Мікробот” та “Мікробот і Кам’яний дракон”,”Мікробот і галактичний пірат ”.
    Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в книгах дитячого письменника Олега Чаклуна з живими традиціями доброї казки.
     Приходьте до бібліотеки, книги чекають на вас!