понеділок, 30 листопада 2015 р.

Привітай свого домашнього улюбленця зі святом

30 листопада у багатьох країнах світу вважається Днем домашніх тварин, покровителем яких вважають святого Антонія. Ідея проголошення даного свята була озвучена на Міжнародному конгресі прихильників захисту природи, що проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Тоді різні екологічні організації та природоохоронні суспільства заявили про готовність організовувати різноманітні масові заходи, спрямовані на виховання в людях почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і за домашніх тварин.
З тих пір свято проводиться щорічно і присвячується всім одомашненим людиною тваринам, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших». Не дивно, що девізом цього Дня стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив», які звернені до всіх нас. 
Святкують Міжнародний день домашніх тварин у різних країнах світу по-різному. Хтось у цей день дозволяє своїм домашнім вихованцям робити все, що раніше заборонялось: гризти меблі, кататися на шторах чи навіть їсти зі столу. Хтось іде разом з домашньою тваринкою в салон краси, інший купує для свого улюбленця величезну кількість смакоти, а ще хтось просто приділяє максимум уваги своєму пернатому, водоплавному або чотириногому другові.
Офіційно день домашніх тварин в Україні не святкують, та це і не важливо. А важливо – любити своїх домашніх улюбленців, балувати їх якомога частіше, і вони будуть відповідати нам взаємністю і ніколи не покажуть свої гострі «кігтики».

Немає коментарів:

Дописати коментар