вівторок, 17 січня 2017 р.

Соборність держави – єднання народу

  22 січня Україна відзначає День Соборності. День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, воно відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республік. 
Новий етап боротьби за соборність та свободу розпочався у 90-х роках, зокрема, саме 22 січня 1990 року було організовано «живий ланцюг» від Києва до Львова, який став однією з ланок, що наближали час до нового проголошення незалежності України.

    Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
      "Соборність держави - єднання народу" саме під такою назвою в читальному залі нашої бібліотеки підготована книжково-ілюстративна виставка. 
      Запрошуємо всіх, кому не байдужа  історія нашої держави, до бібліотеки ознайомитися з книжково- ілюстративною виставкою.
                          Рекомендуємо літературу, яка є у фондах нашої бібілотеки:
  1. Грушевський М.  Ілюстрована історія України. - Д.: ТОВ ВКФ "БАО", 2006. - 736 с.
  2. Нартов В.В. Історія України з давніх-давен до сьогодення. - Х.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2006. - 352 с.
  3. Україна - Х.: Фоліо, 2006. -463 с.
  4. Хмара С. І.  Дорогою до мрії. - К.: Фенікс, 2005. - 628 с.
  5. Хрестоматія з історії України. - К.: КНТ. 2007. - 520 с.
  6. Що? Як? Чому? Світ моєї України. - Х.: Сінтекс, 2003. - 160 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар