вівторок, 13 лютого 2018 р.

Дивосвіт любові


  Любов, як сонце, світу відкриває
  Безмежну велич людської краси.
І тому світ завжди благословляє
      І сонце, що встає, і серце, що кохає.
В. Симоненко
      А який найромантичніший  день року?  Авжеж, це День Святого Валентина! Цього холодного дня навіть повітря сповнене любов’ю. Амури поспішають поєднати пари, почуття яких перевірені часом та допомагають зустрітись половинкам, які загубились десь серед юрби. Адже саме кохання здатне розтопити кригу в серці й подарувати відчуття весни.  В цей день прийнято дарувати маленькі романтичні подаруночки, цукерки які доповнюють маленькою віткриточкою зі словами про кохання.
         Як відзначають День святого Валентина в інших країнах? У всіх народів свої традиції і звичаї святкування Дня святого Валентина. Розглянемо деякі з них:  
  • В Італії є багато спеціальних традицій для цього дня. Люди дарують своїм коханим букети квітів, коробки шоколадних цукерок, які містять невеликі листівки з віршами про кохання і цитатами різних письменників всього світу. Останнім часом молоді люди створили абсолютно нову традицію – присвячувати своїм половинкам романтичні пісні по радіо або на музичних каналах. В цей день вітрини всіх магазинів переповнені червоними паперовими серцями і м’якими іграшками, такими, як голуби,та ін.  Деякі італійські кондитери готують чудові торти у формі серця, і прикрашають їх квітами або червоними серцями з цукру.   Основний колір в День святого Валентина – червоний. 
  • У Китаї відзначають еквівалент свята Дня святого Валентина. Це фестиваль Ци Сі, який проходить у липні. Фестиваль натхненний китайської казкою, яка розповідає про кохання простого селянина і богині, однією з семи дочок імператриці Небес.
  • У Німеччині люди люблять дарувати один одному вітальні листівки, квіти і невеликі подарунки.
  • У Голландії також люблять анонімні листівки і подарунки.
  • У скандинавських країнах до анонімними листівками додаються білі проліски.
  • В Іспанії закохані дарують один одному троянди.
  • В Японії жінки дарують чоловікам коробки цукерок і квіти.
  • В Бразилії відзначається 12 червня – День святого Антонія, який вважається покровителем шлюбів.   

Завітайте до нашої бібліотеки  та познайомтеся з виставкою- настрій "Дивосіт любові".Ви дізнаєтеся про те, що прийнято дарувати у цей день; прочитаєте про символи Дня Святого Валентина; підберете для себе книги про перше кохання та зможете взяти з собою сердечко з афоризмами про кохання.
                                                                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар