понеділок, 19 березня 2018 р.

Поезія – то серця "мова"

Поезія – це завжди неповторність.
                     Л.Костенко
      Всесвітній День поезії був встановлений ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО у 1999 році. В Україні його відзначали вперше 21 березня 2000 року.
    „Поезія, – говориться в рішенні ЮНЕСКО, – може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе невеликим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова”.
     День поезії весь світ відзначає світлого березневого дня, коли земля вже прокинулася від зимової скутості, весна набирає силу, а душа проситься в політ. Вважається, що найперші вірші були написані задовго до нашої ери, понад 4 тисячі років тому.
     Мабуть, не знайдеться в світі людини, як б не знала напам’ять хоча б одного віршованого твору. Всіх шанувальників поетичного слова  запрошуємо переглянути книжкову виставку "Поезія – то серця "мова" на якій представлені поетичні збірки сучасних українських, зарубіжних   поетів.

Немає коментарів:

Дописати коментар