неділю, 6 лютого 2022 р.

«Чарльз Діккенс та його персонажі»

7 лютого 1812 року народився Чарльз Діккенс - англійський письменник, романіст і нарисовець, класик світової літератури і один з найбільших прозаїків XIX століття. Саме він вважається найпопулярнішим англомовним письменником за життя. Творчість Діккенса відносять до вершин реалізму, але в його романах відбилися і сентиментальне, і казковий початок.Його перу належать відомі з дитинства «Пригоди Олівера Твіста», розповідь про скнару Скруджа в «Різдвяній пісні»,   а також книги «Великі надії», «Повість про два міста», про «Девіда Коперфільда" та інші. Пропонуємо вашій увазі цікаві факти з життя класика світової літератури:

  •  Коли Чарльзу Діккенсу було 11 років, він вже працював на фабриці з виробництва крему для взуття.
  • Письменник був дуже забобонною людиною: він до всього торкався три рази – на удачу, вважав п’ятницю своїм щасливим днем, а в день виходу останньої частини чергового роману неодмінно виїжджав з Лондона, кожні 50 рядків написаного запивав ковтком гарячої води.
  • Загалом автор написав 16 романів, випустив три збірки оповідань та створив безліч нарисів.
  • За мотивами його творів було знято близько 180 фільмів, серіалів і мультфільмів.
  • Письменник ненавидів пам’ятники, і в своєму заповіті заборонив, щоб йому зводили будь-які статуї. Але хтось із шанувальників його таланту не послухався. Сім’я Діккенса відмовилася від скульптури, і та, в результаті, знайшла притулок у філадельфійському Кларк-парк.

       До 210 - річниці від дня народження письменника   ми  підготували книжкову виставку "Чарльз Діккенс та його  персонажі". Запрошуємо вас завітати!

Немає коментарів:

Дописати коментар