вівторок, 24 березня 2015 р.

У країні казкових героїв Г.Х.Андерсена


"Казки... блискуче, краще в світі золото, те золото, що блищить вогником в дитячих очках, дзвенить сміхом з дитячих вуст і вуст батьків"
Г.Х.Андерсен
Щороку 2 квітня ми відзначаємо день народження Ганса Християна Андерсена, данського письменика, казкара, автора відомих у всьому світі казок "Стійкий облв'яний солдатик", "Гидке каченя", "Снігова королева", "Дюймовочка" та інших. Його казки стали надбанням всього культурного світу та увійшли до дитячих книг народів всієї землі. Вони перекладені більш як 150 мовами світу та стали основою для численних екранізацій, мульфільмів, театральних постановок, балетів тощо. 
Казки письменника переповнює ціла гама людських відчуттів і настроїв: доброти, милосердя, захоплення, жалості, іронії, співчуття. І найголовніше - любові!
До 210-річчя від дня народження Андерсена ми з учнями 1-х класів школи №173 здійснили літературну мандрівку до країни казкових героїв письменника. Дітки із задоволенням взяли учать у вікторині, грали в гру "Відгадай казку", розповідали про свої улюблені казочки, переглядали книжечки з виставки, яку ми для них  підготували. 

Немає коментарів:

Дописати коментар