четвер, 1 грудня 2016 р.

Про СНІД на повен голос

1 грудня - Всесвітній день боротьбі зі СНІДом вперше відзначався в 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — 
 це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІДу.

Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка.Цей символ було викорастано в 1991 році вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу. Ця стрічка, як символ СНІДу була придумана весною 1991 року.  Ідея належить художникові Франку Муру, який жив в провінційному містечку штату Нью-Йорк, де сім'я сусідів носила жовті стрічки, сподіваючись на повернення своєї дочки-солдата з Перської затоки. Жовті стрічки уособлювали віру і надію на те, що дочка повернеться живою і неушкодженою. Художник вирішив, що стрічка (згорнута у вигляді перевернутої букви V) могла б бути метафорою і для СНІДу також.Ідея була прийнята групою «Visual AIDS».
Сьогодні масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою.
 В нашій бібліотеці оформлено книжково-журнальну виставку "Про СНІД на повен голос",присвячену Всесвітньому  дню боротьби зі СНІДом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар