четвер, 1 червня 2017 р.

Хай буде мирним небо на землі і хай дитинство радісно сміється

      Сьогодні день дитинства — гарне свято!
   І мирне сонечко згори нам шле привіт.
Пісень і радості, та щастя так багато... 
Цей гарний день святкує цілий світ!
  Міжнародний день дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві. В Україні цей день відзначається із 1998 року. 
У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі, розміщені фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, - це символ нашого загального дому.

      Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє.Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край .І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
 В бібліотеці для всіх бажаючих відбулися бібліо-розваги "Хай буде мирним небо на землі і хай дитинство радісно сміється". Гамірно та весело було сьогодні в бібліотеці- малювали, співали в караоке, переглядали мультфільми, розважалися на свіжому повітрі, грали в ігри.
Дитинство синьооке, мов волошки,
Його завжди буває зовсім трошки.
Воно веселе і дзвінкоголосе.
Розпустить коси і блукає босе.
Дитинство різнобарвне і щасливе,
Яскраве, простодушне, галасливе,
Воно ще поряд, зовсім недалеко,
Та вже летить у вирій, мов лелеки.
Дитинство пахне мамою і хлібом.
І навіть спогадом сумує ніби,
Та завжди в пам’яті моїй просторе,
Безмежно – синє волошкове поле.
        Любов Бачинська

Немає коментарів:

Дописати коментар