середу, 23 жовтня 2019 р.

Мудра сова


          Читаючи книгу, ми звикли закладати сторінки, аби продовжити читання. Щоб цього не відбувалося у кожного читача повинна бути закладка. До того ж, закладинка допоможе не тільки не забути на якій сторінці закінчилася захоплива розповідь, але й стане прикрасою улюбленої книги. Найкращою з закладок є та, яка виготовлена своїми руками.Зробити її можна практично з усього, що є під рукою - кольорового паперу, бісеру, тканини, ниток... 
       З учнями 2 класу ліцею  № 310 ми спробували зробити закладинку у вигляді сови, так як саме цей птах є символом мудрості і знань. Діти під час майстер-класу "Мудра сова" дізналися багато цікавого про цього птаха. Кожен із виробів був неповторним, адже кожен із учасників вклав у своє творіння не тільки свою уяву, а й часточку своєї душі. У чудовому настрої і з гордістю за отриманий результат учасники майстер-класу  понесли свої вироби додому. 


                 Сова: цікаві факти про цю надзвичайну пташку
     Сови — птахи, що налічують безліч видів, але всіх їх об’єднують хижа натура і нічний спосіб життя. Вони згадуються у безлічі легенд і міфів, та в цілому відіграють важливу роль у різних народних переказах. Ці дивовижні створіння — розумні і витривалі нічні хижаки.
1.Сови – це великі хижі птахи, які поширені майже по всій земній кулі. У світі налічується понад 420 видів сов.
2.Найбільша сова з нині живих - євразійський пугач. Його зріст - 75 см, вага доходить до 4.5 кг, а розмах крил досягає 190 см. Найменша сова величиною всього з горобця: перуанська карликова сова - зростання 15 см, вага 30 грамів.
3. Аналогічно з іншими нічними ссавцями, у сови в оці є шар особливих клітин, які покращують чутливість до джерел світла. Саме завдяки цьому шару - очі сови світяться, відбиваючи світло.
4. Цікаво, що сови майже повністю втратили здатність рухати очима, тому совам треба повертати голову.
5. Є види сов, які полюють вдень, наприклад, сніжна сова, мала сова і велика сіра сова.
6. Вдень сови сидять нерухомо і можуть підпустити до себе близько, щоб не привернути увагу інших птахів. Як тільки сова перелетить або поворухнеться - її відразу помічають дрібні птахи і піднімають переполох, а це може привернути увагу великих птахів - небезпечних для сов.
7. Сови сидять під дощем - так вони доглядають за пір'ям. І часто цікаво бачити, що, маючи можливість сховатися в притулок, сови із задоволенням сидять під проливним ощем
.8.Сови живуть близько 20 років. Сови не розрізняють кольори і все бачать в чорно-білому кольорі.

Немає коментарів:

Дописати коментар