четвер, 22 жовтня 2020 р.

Казковий світ Джані Родарі

 23 жовтня виповнюється 100 років з дня народження відомого італійського казкаря Джанні Родарі. У дитинстві Джанні Родарі багато хворів, але наполегливо займався – вчився грати на скрипці, складав вірші, малював і мріяв стати знаменитим художником. Його казки, вірші і оповідання люблять діти у всьому світі. Люблять за життєрадісність, невичерпну фантазію і за забавний гумор.  Письменником Джанні Родарі став випадково. Редактор однієї з газет запропонував йому вести в недільних номерах спеціальний "Дитячий куточок", на сторінках якого стали з'являтися веселі, цікаві вірші і казки письменника. Створюючи свої казки, в яких затверджуються благородні думки і почуття, Джанні Родарі допомагав виховувати людей завтрашнього дня. Він хотів, щоб вони неодмінно були людьми творчими - незалежно від того, ким вони стануть : космонавтами або геологами, лікарями або кондитерами...   За три десятиліття літературної роботи письменник випустив у світ  більше дюжини книжок для дітей - у віршах і прозі -“Пригоди Блакитної стріли” (1952), “Джельсоміно в Країні брехунів” (1959), “Казки по телефону” (1961), “Торт у небі” (1966) та ін.  Найвідоміша з них - повість-казка "Пригоди Чиполліно", що розповідає про хлопчика-цибулинку і його друзів.

До знаменної дати з життя казкаря в бібліотеці підготовлено виставку "Казковий світ Джані Родарі", яка знайомить читачів не тільки з популярним Цибуліно, а й з іншими, менш відомими, персонажами італійського автора.


                      Рекомендуємо літерату,яка є у фондах бібліотеки:
  1. Родарі, Д. Планета Новорічних Ялинок : казки: пер. з іт. / Д. Родарі ; мал. В.Ігнатова; передм. Г.Почепцова. – К. : Веселка, 1997. – 541 с. : ілюстр. – (Лауреати Міжнародної 
    премії ім. Г.-К.Андерсена).
  2.  Родарі, Д. Пригоди Цибуліно : повість-казка. - К. Школа, 2001.-279 с. : ілюстр. – (Золота бібліотека).

  3. Родарі Д. Чарівні казки. - К. Школа, 2005.-336 с.: іл. (Моя улюблена книжка,)

Немає коментарів:

Дописати коментар