понеділок, 22 березня 2021 р.

"Крапелька життя"

 22 березня  люди всієї планети відзначають Всесвітній день водних ресурсів. Основна ідея цього свята — закликати країни всього світу розробити заходи для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів на внутрішньонаціональному рівні, об'єднати громадськість. Кожна людина усвідомлює, що одним із головних чинників її здоров’я є чиста питна вода. Чиста вода стала глобальною проблемою, тому, відзначаючи День води, треба пам’ятати про це і більш дбайливо ставитися до наших водних ресурсів. Адже,щодня ми використовуємо десятки літрів води і навіть не задумуємось над цим. Вода для нас – це щось настільки звичне, що уявити світ без неї просто неможливо. Тим не менш, її запаси на нашій планеті не безмежні. На сьогодні 70% території нашої планети покриті водою. При цьому пити можна тільки 1% цієї води.
        Потрібно берегти й вміло зберігати водні ресурси. Необхідно очищати джерела, ставки й озера від заростей і сміття і, звичайно, треба берегти ліси. Бо саме вони притягують до себе воду, зберігають її. Адже все в природі пов'язане між собою.
      До Всесвітнього дня водних ресурсів пропонуємо Вам книжково – ілюстративнау виставку "Крапелька життя" .

                               Рекомендуємо літературу,яка є у фондах нашої бібліотеки:

  1. Девіз Н. Океани та моря.-Країна Мрій, 2006. -48с.

  2. Дивовижна подорож планетою Земля. -Х.: Сінтекс,2004. - 64 с.
  3. Ільченко О. Мандрівка Дощинки. – К.: Грані-Т , 2011. – 64 с.
  4. Світ довкола нас. Енциклопедія для дітей. - К. Махаон-Україна, 2006. - 128 c.
  5. Сиротенко А.Й.  Моя планета – Земля. Ілюстрована енциклопедія для дітей. - Х.: Веста:Видавництво « Ранок»,2006. – 128 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар