пʼятницю, 24 червня 2022 р.

Міжнародний день феї

    Є чимало незвичайних свят. Мабуть, найказковіше з них - Міжнародний день феї, який відзначають щороку 24 червня. Тож коли, як не сьогодні, варто ближче знайомитися з таємним світом цих створінь? Саме тому ми зробили для вас підбірку цікавих фактів про них.

·         Феї існували практично у всіх культурах світу, хоча їх могли називати по-різному. У всіх стародавніх легендах ці міфологічні істоти описуються як розумні, бешкетні і чарівні.

·         День феї випадає на середину літа, коли вважається, що завіса між нашим світом та їхньою чарівною країною вічної молодості, тимчасово піднімається.

·         Ці чарівні істоти мають надприродну силу: вони можуть як покарати людину, так і обдарувати вподобаного героя всілякими благами.

·         Колір очей фей може змінюватися разом з погодою.

·         Ці істоти люблять музику та танці, блискучі речі, однак бояться заліза.

·         Автор "Шерлока Холмса" К. Дойль вірив в існування фей.

·         Найбільше фей люблять в Англії.

     Феї відомі нам з багатьох книг: добра і великодушна фея-хрещена з «Попелюшки», ревнива і підступна Дінь-Дінь з «Пітера Пена», могутня Моргана з переказів про Короля Артура – ці фольклорні персонажі добре знайомі нам з самого дитинства. Однак пропонуємо на цьому не зупинятися і познайомитися з іншими феями, звісно, завдяки книгам! А яким саме – дивіться у відео.


Немає коментарів:

Дописати коментар