неділя, 27 серпня 2023 р.

Назавжди в наших серцях

У ці серпневі дні в Україні вшановують пам'ять загиблих українських військових, адже 29 серпня відзначається День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
В нашій бібліотеці проходить  виставка-пам'ять "Назавжди в наших серцях", яка присвячена цій даті.
Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже дозрівали. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та Незалежності нашої країни. Саме тому сонях став символом цього сумного свята.
 Тож, схилімо наші голови і вшануємо пам'ять наших Героїв, які загинули за мирне небо над ними, за дитячий сміх, за нашу свободу. Пам'ятаймо їхній подвиг кожної миті, кожної хвилини, кожного дня!                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар