середа, 29 листопада 2023 р.

Чи уважний ти читач? «Пригоди Тома Сойєра» М.Твен

   Видатний американський письменник і журналіст Марк Твен народився 30 листопада 1835 року в селі Флорида, в штаті Міссурі (Середній Захід США). Справжнє ім'я письменника-Семюел Ленгхорн Клеменс. У юності він працював на пароплаві, який курсував річкою Міссісіпі та взяв собі псевдонім Mark Twain дослівно перекладається як «мітка два сажні» — позначка мінімальної глибини, придатної для проходження річкових суден.
    Літературна спадщина письменника дуже багатогранна і різноманітна — гумористичні оповідання, пригодницькі історії, фантастика, публіцистика та інші жанри. Але при цьому практично у кожному творі Марк Твен пропагує гуманістичні погляди і відстоює права людини.
Найвідоміші твори Марка Твена у великому творчому доробку письменника — романи «Пригоди Тома Сойєра» та «Пригоди Гекльберрі Фінна».
    Ми пропонуємо вам пройти вікторину за твором «Пригоди Тома Сойєра» М.Твен, адже книга «Пригоди Тома Сойєра» багато в чому автобіографічна. Юний мрійник Том - це сам Марк Твен в дитинстві.
     Ми сподіваємося, що книга чудового американського письменника не залишила вас байдужими. Пропонуємо перевірити чи уважний ви читач? Бажаємо успіху!
                              

Немає коментарів:

Дописати коментар