вівторок, 5 грудня 2023 р.

Рукавичка

                 6 грудня - День рукавичок.

     Є на світі багато незвичних, але приємних і теплих свят. Багато з них зовсім не відмічені в календарі, але люди з радістю святкують їх. До таких свят як раз і належить свято Рукавички.
    Рукавички грали різну роль: вони були захистом рук від холоду та бруду в одну епоху, та аксесуаром, прикрасою в іншу. А також за допомогою рукавички можна було викликати на дуель недруга! Першими одягли рукавички жителі Стародавнього Єгипту. Це були мішечки, які надягали на кисті рук і зав’язували на зап’ястях. Пізніше на них з’явився відділ для великого пальця. Паралельно з рукавицями з’являються і рукавички. Їх виявили при розкопках гробниці Тутанхамона. На них був відсік для кожного пальчика.
     В сучасному світі існує багато варіацій рукавичок. Наприклад, в’язані з різноманітними та красивими узорами, в яскравій кольоровій гамі, з вишитими чи нашитими оберегами, тощо.
   Ми з учнями школи 310 "Творчість" також вирішили поекспериментувати з рукавичками, тому виготовили листівку власноруч та написали привітання.

Немає коментарів:

Дописати коментар