четвер, 18 січня 2024 р.

"...А оце - сніговик, в цілім світі мандрівник..."

     А чи знали ви,що18 січня святкують Всесвітній день Сніговика?Але чому ж саме 18 січня - День Сніговика? Все просто, зима - пора чудових свят, а цифри 8 і 1 дуже схожі на силует сніговика з мітлою. Придумав це свято німецький колекціонер сніговиків Корнеліус Гретц, в його колекції понад 3000 екземплярів сніговиків з усього світу, яких збирав він - 25 років!
         У1493 році італійський скульптор, архітектор, поет Мікеланджело вперше зліпив снігову фігуру. Тільки в ХІХ столітті сніговики стали незамінними атрибутами Різдва і Нового року.
Найбільшого у світі сніговика зліпили в 2008 році в місті Бетель (США). Його висота становила 37 метрів, а на виготовлення пішло 6 тисяч тонн снігу. Будівництво тривало цілих 2 тижні, використовувалася навіть важка техніка. Для Олімпії, так назвали снігову бабу, спеціально зв’язали шарфик довжиною 40 метрів. А вії замінили лижами.
       А от самого маленького сніговика, розміром не менше 10 мікрометрів (0,01 мм, створили вчені з Національної фізичної лабораторії Великобританії. Зібрали з маленьких кульок, які використовуються для калібрування електронних мікроскопів. А потім найтоншим іонним променем намалювали на обличчі очі, ніс і навіть посмішку.
       За легендою сніговики – це янголи, а сніг – дар з неба, і наші улюблені зимові герої ніби здатні передати Богові прохання людей. Тому коли зі снігу ліпили маленького сніговика, йому шепотіли свої таємні бажання. Вважалося, як тільки фігурка розтане, бажання буде доставлено на небеса та неодмінно здійсниться. Отже, як тільки випаде сніг одразу поспішайте ліпити сніговика і, можливо, саме ваше бажання здійсниться!
     А ми пропонуємо вам зробити разом з нами свого Сніговика з паперової пластики. Приєднуйтесь до нашого майстер-класу.
     Успіхів! І вірте в диво!
             

Немає коментарів:

Дописати коментар