понеділок, 29 січня 2024 р.

Увага! Нові книги в бібліотеці!

  Нові книги вже знайшли свої місця на поличках нашої бібліотеки і з нетерпінням чекають на зустріч зі своїми читачами. Тож запрошуємо всіх любителів книг!


Тимченко О. Таємниця Підкарпаття. - К.: Видавництво Ліра-К, 2023. - 224 с.
  Під час поїздки з батьками на водоспад Шипіт Майя, Сергійко та кіт Лірі потрапляють в Нижній світ – Підкарпаття. Їх зустрічають чудернацькі мешканці, які замість інтернету використовують грибницю. А Лірі виявляється не простим котом. Підкарпатці жаліються на загарбника Угра та його злу армію, яка руйнує домівки та викрадає жителів. Тільки діти зможуть їх перемогти, адже так колись передбачив мудрило-шаман. Хоча Сергійко – не найсміливіший хлопчик, а Майя – не надто послідовна дівчинка, діти готові допомогти підкарпатцям. На них чекають захоплюючі мандрівки іншими світами, складні випробування, неочікувані загадки, великі битви, нові друзі та навіть вправи з медитації. Чи зможуть брат і сестра подолати бридкого Угра чи ні – це стане лише початком великої історії, яка буде вирішувати долю всієї планети.

Коваль В. Літо в халабуді. -К.:Видавництво Ліра-К, 2023. - 216с.
«Літо в халабуді» — це повість про літні пригоди трьох друзів з Умані. Вони щойно закінчили четвертий клас і мають ціле літо для своїх маленьких пригод: в один день встигнути й добру справу зробити, і в халепу втрапити. В цілому, літо обіцяло бути геть сумним, якби друзі не влаштували собі халабуду, де весело гаяли час. Та не забували вони й про добрі справи: допомагали волонтерам, рятували від сміття свою вулицю та багато іншого.
Друга частина книги присвячена пригодам іграшкового песика Бублика та його подруги, фіолетової миші Віоли. Разом вони розплутують серйозні детективні справи, на кшталт зникнення вовни з магазину бабусі; розшукують господарку Бублика; рятують кота з крижаного полону.

Липа Н. Каро і Потаємний Світ. - К.: Гамазин,2022. - 128с.
      У книзі "Каро і Потаємний Світ" авторка оповідає нам      історію дівчинки-підлітка Каро, яка не знаходить підтримку    батьків і намагається зрозуміти себе, прислухатись до своїх бажань. І от коли усе щойно почало налагоджуватись зі школою, коли у Каро з'явився справжній друг, якому вона може довіритись, отак серед білого дня на прогулянці, з озера вилазить чудовисько і краде твою близьку людину. Чи зможе Каро, нерішуча і невпевнена у собі дівчинка, повірити у власні сили і стати на порятунок свого друга?

Патерсон К. Неперевершена Гіллі Гопкінз. - Х.: Віват, 2017.-144 с.

У свої одинадцять Ґіллі ― по суті, нічийна дитина. Якби ж вона могла знайти свою красуню-матір, Кортні, і жити з нею, а не в цій огидній прийомній родині, куди її щойно запхали! Як можна сподіватися на те, що вона, неперевершена Ґіллі Гопкінз, відома своєю некерованістю і кмітливістю, терпітиме Меймі Троттер, товсту, майже неписьменну вдову, яка тепер є її опікункою?Безстрашна Ґіллі зі хижою посмішкою будує плани проти них та й усіх, хто хоч спробує з нею подружитися. І поки вона намагається впоратися з непереборним прагненням і страхом назавжди залишитися прийомною дитиною, мимохіть прив’язує до себе читача.



Льюїс К.С. Хроніки Нарнії. Небіж чаклуна. - Д.: Видавництво "Проспект", 2006. - 224 с.

Двійко дітлахів, Поллі та Дігорі, через підступ лихого чаклуна потрапили до дивовижного місця, звідки можна мандрувати іншими світами. Пригоди починаються, а це означає, що на вас чекає одвічна боротьба добра зі злом, мандрівка дивовижними світами, в існування яких віриш, знайомство з цікавими персонажами, котрі запам’ятаються на все життя. Це початок дивовижної серії книжок, відомих в усьому світі під назвою «Хроніки Нарнії».

Немає коментарів:

Дописати коментар