вівторок, 13 лютого 2024 р.

"Даруємо з любов'ю"

       Наближається найніжне і найзворушливіше свято - день Святого Валентина.
     Напередодні свята в магазинах з’являється безліч різноманітних сувенірів та листівок, однак головним елементом подарунка вже тривалий час залишається валентинка. Найдавнішій відомій валентинці близько 500 років, Вона зберігається в Британській бібліотеці і являє собою лист закоханої дівчини нареченому.
      Спочатку валентинки виготовлялися вручну з кольорового паперу, фарб або кольорового чорнила. Кожен намагався зробити свою валентинку особливою і непровторною. І лише на початку 1800-х років з’явилися фабрики, які стали випускати перші чорно-білі валентинки. Це започаткувало масовий випуск листівок.
      Але не дивлячись на великий асортимент вітальних листівок, найкращими досі залишаються валентинки, зроблені своїми руками . Тому напередодні свята всіх закоханих до нашої бібліотеки завітали учні 4- а класу школи №173 на майстер-клас по виготовленню вітальної листівки- валентинки "Даруємо з любов'ю".
       Після невеличкого екскурсу в історію створення листівок, ми взялися за створення своїх шедеврів. Кожен намагався втілити свою фантазію, зробити валентинку особливою, неповторною. І в нас це вийшло! Кожна дитяча робота була прекрасна по-своєму. На заході панував святковий настрій, а з бібліотеки діти пішли з подарунками та усмішками..

Немає коментарів:

Дописати коментар