середу, 13 травня 2015 р.

Я мрію про мир

Журавель - розумний і завбачливий птах. В казках, легендах, піснях, прислів'ях часто згадується журавель. У багатьох народів цей птах - символ вірності, щастя, довгого життя. В японців існує таке повір’я: якщо загадати бажання та зробити тисячу журавликів, воно обов’язково збудеться. Журавель – символ народу.  
В нашій бібліотеці відбувся майстер-клас з виготовлення паперового птаха-мотанки "Я мрію про мир", на якому були присутні учні 4-а та 4-б класу 54 школи. Адже паперовий журавлик, птах-мотанка ще з давніх часів був символом добра і миру. Такий оберіг, як і інші мотанки, дарували рідним, друзям, коханим, щоб захистити їх від нечистої сили. Вважалось, що при правильному способі виготовлення, птах може виконувати бажання. Щоб зробити таку пташку, не треба ні багато часу, ні особливих матеріалів .Паперові серветки  завжди знайдуться у домі, а ще червона нитка (як відомо.,червоний колір – оберіг), тож ваша пташина ще й охоронятиме вас від зла. Перед тим, як робити оберіг, треба обов'язково мати гарний настрій та добрі думки.
 Діти були дуже щасливі та захоплені роботою, адже вони виготовляли символ миру і пам'яті - паперових журавликів. У своїх виробах вони втілювали мрії про мирне життя в Україні.

1 коментар: