понеділок, 19 вересня 2016 р.

День народження смайлика



Щороку 19 вересня у світі відзначається дуже незвичайне свято -день народження смайлика, день, коли вперше в нашому комп'ютерному спілкуванні з'явився смайлик. 

Багато хто з нас вже не уявляє спілкування на просторах Інтернету без цих звичних усміхнених дужок - :) . Але чи відома вам історія виникнення смайлика?Сталося це подія в далекому 1982 році. Тоді професор Скотт Фалман з Університету Карнегі-Меллона виступив з ініціативою ввести в комп'ютерне листування спеціальний значок, який буде означати посмішку.
  Smile, в перекладі з англійської означає - посмішка. І якщо зараз вигадано безліч смайликів для позначення всіх видів емоцій - радості, смутку, здивування, подиву та іншого, то перший смайлик власне і був просто усміхненою мордочкою , що складається з двокрапки, тире і закриваючої дужки:-). Звідси і пішла така назва - смайлик, нагадує Shkolazhizni.ru . 
За довгі роки свого існування, цей символ став просто незамінний при електронному спілкуванні. Ми сьогодні вже практично не можемо уявити собі віртуальний простір без цих симпатичних мордочок. Треба сказати, що з тих пір у смайлика з'явилася величезна кількість «нащадків», які дозволяють виражати не лише посмішку, але і найрізноманітніші емоції - аж до злості, смутку чи здивування. Зараз широке розповсюдження «смайлик » отримав не тільки в мережі, але і в СМС-повідомленнях, крім того, сьогодні їх можна побачити практично всюди - в рекламі по телебаченню, на плакатах, значках тощо. Вони зображують інтернаціональні поняття, тому з їх допомогою можна спілкуватися з іноземцями.
Смайлик, безсумнівно, - чудовий винахід, який допомагає краще передати емоційне забарвлення текстового повідомлення. Іноді саме ці кілька закарючок змушують нас посміхатися, сумувати, сміятися. Звичайно, живе спілкування завжди краще, але буває так, що людина далеко від нас, і тоді на допомогу приходить Інтернет, смс-повідомлення, і смайлики серед набору літер нагадують нам про реальні усмішки  рідних і близьких нам людей!




Немає коментарів:

Дописати коментар