четвер, 26 жовтня 2017 р.

Веселий Хеллоуїн

 Хеллоуїн (англ. Halloween) ,або Відьо́мська ніч - старовинне кельтське свято, святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір'я Дня всіх святих».Також згадується як "переддень Дня всіх святих". Воно передусім символізує прихід зими й темних сил, оскільки дні стають коротшими, а ночі холоднішими й довшими.
Традиційно Хеллоуїн відзначався навколо багаття, з піснями і танцями, а також зі страшними історіями та легендами про духів, чаклунів, відьом і всякої іншої нечисті.
                      АТРИБУТИ СВЯТА:
Світильник Джека (Джек-Ліхтар) — його створюють з гарбуза, хоча в часи Савина, світильник виготовляли з ріпи. Гарбуз, як більш дешевий і доступний овоч, став використовуватися американцями з XIX століття. Робиться атрибут дуже просто — з гарбуза видаляються всі нутрощі, на його “обличчі” вирізається страхітливий лик потойбічної істоти, а всередину вставляється палаюча свічка. Коли вночі світильник Джека загоряється, створюється враження, що один з духів дивиться на людину своїми вогняними очима. Атрибут замінює звичайні ліхтарі і служить для підсвічування дороги душам, які повертаються в чистилище.
Страхітливі карнавальні костюми і маски. Їх створювали для досягнення більшої схожості з містичними істотами і монстрами. Використання костюмів і масок припадає на кінець XIX століття. Майже 2 сторіччя такі наряди служать для надання більшої схожості з нечистю і надприродними персонажами; будучи екіпірованими в такі шати, діти і випрошують солодощі у сусідів. 
      Наша бібліотека підготувала виставку "Веселий Хеллоуїндо свята Хеллоуїн.

Немає коментарів:

Дописати коментар