пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Візьми з собою посмішку

      Всесвітній день посмішки щорічно відзначається по всьому світу в першу п’ятницю жовтня. Традиція зародилася в 1999 році завдяки американському живописцю Х. Беллу. Так,  до нього звернулася страхова компанія з комерційною пропозицією – намалювати оригінальний символ, який відрізнявся б яскравістю і став їх візитною карткою.

 Значки із зображенням смайлика, приколоті до одягу службовців, піднімали настрій клієнтам і мали неймовірний успіх. Трохи пізніше з'явилися майки, бейсболки, листівки, емблеми і т.д. з позитивним логотипом, і смайлик набув всесвітню популярність.
           Девізом свята стала фраза: 
«Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній      людині усміхнутися».                      
                                             Посміхайтеся, люди, частіше,
                                             На землі тоді буде тепліше.
                                             Хай турботам немає кінця,
                                              Але посмішка всім до лиця.
Посміхніться, подаруйте собі гарний настрій. Поділіться посмішкою з рідними, друзями, товаришами по службі, не забудьте посміхнутися кому-небудь по дорозі. Це не складно. Це зробить ваш день набагато приємніше. Спробуйте!
                         Цікаві факти:
        Вчені вважають, що посмішка — це вроджена здатність людини, а не набута. Адже навіть сліпі діти, які не мають можливості спостерігати за людьми навколо себе і копіювати манери поведінки, вміють посміхатися.
       Експертами було підраховано, що діти посміхаються до 300 разів на день, а дорослі набагато менше, деякі з них не дозволяють собі навіть 10 посмішок.
      Таїланд вважається «країною усмішок». Якщо ви хоч раз бували в цій неймовірній країні, то могли особисто в цьому переконатися. Вся справа в тому, що місцевих жителів буквально закликають посміхатися всім навколо.
      А ось у Китаї перед Олімпіадою 2008 року навіть були організовані спеціальні курси, на яких навчали місцевих жителів посміхатися незнайомим людям.
        Самим усміхненим звірятком вважається квокка. Ще його називають короткохвостим кенгуру, а схожий цей звір на великого гризуна з маленькими передніми лапками.
Про усмішку зняті мультики і фільми, вигадано багато пісень, виразів, цитат, афоризмів.                                                                      
                                            Посміхайтеся!

                                                                                                                                             Джерело : інтернет-ресурси                                                                     
                         

1 коментар: