середу, 22 січня 2020 р.

Соборна. Вільна. Сильна.


 22 січня – День Соборності України. В цей день 1918 року у приміщенні київського будинку вчителя було підписано ІV Універсал, яким Українську Народну республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А в 1919 році в цей самий день на Софіївській площі в Києві було проголошено Акт соборності українських земель.
     «Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України – Галичини, Буковини, Закарпаття і придніпрянська Україна – в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української держави на добро і щастя українського народу» – пролунало 22 січня 1919 року. А 22 січня 1990 року сотні тисяч українців узялися за руки, утворивши «живий ланцюг» від Києва до Львова, на згадку про проголошення Акту Соборності.

         Де єдність – там і сила. Лише соборна, незалежна і вільна Україна має шанс увійти до спільноти процвітаючих країн як рівноправний партнер.

  До цієї дати  в бібліотеці організвано  книжково-ілюстративну виставку                                      "Соборна.Вільна.Стильна" . 
    Запрошуємо всіх, кому не байдужа історія нашої Батьківщини, ознайомитися з цікавою книжковою виставкою!

  Рекомендуємо літературу, яка є у фондах нашої бібілотеки:
  1. Грушевський М.  Ілюстрована історія України. - Д.: ТОВ ВКФ "БАО", 2006. - 736 с.
  2. Нартов В.В. Історія України з давніх-давен до сьогодення. - Х.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2006. - 352 с.
  3. Україна - Х.: Фоліо, 2006. -463 с.
  4. Хмара С. І.  Дорогою до мрії. - К.: Фенікс, 2005. - 628 с.
  5. Хрестоматія з історії України. - К.: КНТ. 2007. - 520 с.
  6. Що? Як? Чому? Світ моєї України. - Х.: Сінтекс, 2003. - 160 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар