суботу, 16 січня 2021 р.

Ось так диво - Сніговик

     Сніговик  - це символ зимових свят, казковий персонаж, який дарує гарний настрій. 

Яка зима без Сніговика? Великі та маленькі, добрі та потішні, з морквяним носом та старим відром на голові, народжуються вони, як за велінням чарівної палички на наших подвір’ях, з любов’ю  зліплені дитячими та дорослими долоньками…

      Пропонуємо вам зробити свого сніговичка разом  з нами.

    А що Ви знаєте про сніговичків? Пропонуємо вам цікаві факти про сніговичків:

  • Саме слово «schneeman», тобто «сніговик», спочатку виникло в німецькій мові. Зображення сніговика вперше з'явилося в якості ілюстрації до дитячої книжки з піснями, виданої в Лейпцигу. В XIX столітті снігові створення стали незамінним атрибутом Різдва і Нового року. 
  • Вітальні листівки із зображенням милого усміхненого сніговика в оточенні веселих дітей швидко здобували популярність.
  •  В Європі сніговиків завжди ліпили поруч з будинками, щедро прикрашали гірляндами і домашнім начинням, кутали в шарфи, а в руки вручали гіллясті мітли. В деталях їх «шати» вгадується містичний характер. Наприклад, ніс у вигляді морквини прикріплювали, щоб умилостивити духів, що посилають урожай та плодючість. Перевернуте відро на голові символізувало достаток у домі. У Румунії здавна відомий звичай прикрашати сніговика «намистинками» з головок часнику. Вважалося, що це сприяє здоров'ю домочадців і оберігає їх від витівок темної сили.
  •  Найбільшу в світі снігову бабу “Олімпію” заввишки 32 метри виготовили в США.

     Ліпіть сніговиків, і нехай ваші мрії здійснюються!


Немає коментарів:

Дописати коментар