вівторок, 6 липня 2021 р.

"Майже доросла література, або С.Гридін та його твори"

8 липня святкує свій день народження улюблений письменник української малечі і підлітків  С.Гридін, автор книг для дітей молодшого віку «Кігтик Ковбаско» та дитячої трилогії про комп’ютерного віруса Федька - "Федько, прибулець з інтернету", "Федько у віртуальному місті", "Федько у пошуках чупакабри", а також книг для підлітків "Не такий", "Незрозумілі", "Не-ангел","Дорослі зненацька". Повісті Сергія Гридіна легко написані, правдиві й актуальні. Про проблеми підлітків автор розповідає відверто і без недомовок та сподівається на повну довіру читача, з яким він розмовляє «на рівних».Як розповідає сам письменник у інтерв’ю, потяг до творчості у нього був ще з дитинства. В юності писав вірші, але вони не збереглися. Потім коротенькі оповідання, що відразу після написання викидав, на роботі писав статті на професійні теми.  Читайте книги С.Гридіна, ми впевнені, вони припадуть вам до душі! А взяти книги улюбленого автора ви можете в бібліотеці 


Гридін С. Федько, прибулець з інтернету.- К.:Знання,2020.- 111с.

Герої цієї історії – звичайні хлопці Сашко та Петрик – з волі зовсім не звичайного інтернетного віруса потрапляють у віртуальний світ, де їм доведеться зустрітися з жорстокими піратами, дикими людожерами, голодними крокодилами та потворними чудовиськами. Побачити таких ворогів на екрані – далеко не те саме, що зіткнутися з ними віч-на-віч. Отож, чи зможуть хлопці подолати усі перешкоди і повернутися додому, а головне – чи зуміють вони зберегти свою дружбу в таких непростих випробуваннях?


Сергій Гридін. Федько у пошуках Чупакабри. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2013. – 208 с.

 Хто в дитинстві не мріяв про скарби? Хто не ховався від жаху під ковдру у темній кімнаті, слухаючи страшні оповідки? У кого не бігали мурашки по шкірі від передчуття зустрічі з невідомим? Весела, насичена подіями історія про добре відомого віруса Федька та його друзів. Познайомся з новими героями, поринь у вир пригод РЕАЛЬНОГО світу!

 


Сергій Гридін. Кігтик Ковбаско. Л.: Видавництво Старого Лева, 2015. - 160 с.

П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям – їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові – піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення – читайте у книзі «Кігтик Ковбаско» C. Гридіна.

 


Гридін С   Не – ангели - К. Академія, 2016.

 Багато що мучило Олеся: важко сприймав батька; обурювався, чому така терпляча з ним мама; пережив біль утрати однокласниці. А потім — вулиця з усіма її загрозами і зовсім не схожими на шкільні колючими уроками. Але ів безнадійних  ситааціях є вихід - Олесь його знайшов.




Гридін С. Відчайдушні : повість-детектив / С. Гридін. - К. : Академія, 2017. - 128 с.

Автор відправляє читача у містичну подорож разом з Дмитром та його друзями, які намагаються провести власне розслідування, щоб вияснити, куди зникають маленькі діти з невеличкого містечка Озерне. 



Гридін С. В. Не такий – Л.: Видавництво Старого Лева, 2014. – 176 с. – (Серія "Майже дорослі").

Про школу, родину, суспільство, полишених самих на себе дітей, і взагалі про життя, яким воно є — без прикрас і без купюр, сповнене суворих реалій і випробувань. Може, хтось скаже, що бути дитиною, тим паче підлітком — просто. Але якщо ти відрізняєшся від решти, скажімо, надмірною вагою, тобі не оминути зневаги і знущань однолітків і навіть дорослих. Однак у тебе залишається шанс знайти в собі силу піднятися над своїми образами, зусиллям волі змусити себе стати «таким», який порятує не лише себе, а й простягне руку допомоги слабшому.            

Немає коментарів:

Дописати коментар