суботу, 29 жовтня 2022 р.

«Страшно цікаві книжки»

  Наближається одне із найбільш страшних свят року - Хеловін. Світ його святкує у ніч із 31 жовтня на 1 листопада. Що цікаво, кожна держава це робить по-різному.

 Так, наприклад, у Німеччині люди свято не уявляють без замка Франкенштейна.

   У Великобританії, як таких традицій нема, тому в останній день жовтня головне їхнє заняття - виготовлення ліхтарів з гарбузів.

   А у США і Канаді якраз є найбільше  традицій святкування цього свята. Саме звідси поширилися гарбузові ліхтарі і дитяче «колядування», коли маленькі хлопці ходять по домівках і погрожують що-небудь зламати, якщо господар не дасть їм цукерок або інших солодощів. Для Північної Америки Хеловін - це день маскарадів, карнавалів, тому костюми і особливо маски тут продумують заздалегідь. Свято настільки популярне, що місцева влада завжди до кінця листопада прикрашає у відповідному стилі вулиці.

     А ми, в свою чергу, пропонуємо  ознайомитися з книжковою виставкою  «Страшно цікаві книжки». На виставці представлені книги про відьмочок, маленьких привидів та інших персонажів свята. Тож, приходье до бібліотеки та обирайте книги, які вам до вподоби.  

Немає коментарів:

Дописати коментар